Obama susține decizia care a dus la 54 milioane de avorturi

0
740
Obama susține decizia care a dus la 54 milioane de avorturi
Preşedintele American Barack Obama și-a exprimat aprecierea pentru decizia Curţii Supreme în cazul Roe vs Wade care a condus la 54 de milioane de avorturi, de la sentinţa din 1973, până în prezent. Decizia luată pe 22 ianuarie 1973 se opunea reglementărilor pro-viață ce ofereau protecţie copiilor nenăscuţi şi decidea că avorturile sunt legale şi nelimitate.

„La aniversarea a 39 de ani de la adoptarea ei, trebuie să ne amintim că această hotărâre a Curţii Supreme nu doar protejează sănătatea femeii şi libertatea reproducerii, ci afirmă un principiu mai larg, acela că statul nu ar trebui să se implice în problemele de familie”, a declarat președintele într-un comunicat de presă. „Mă angajez să protejez dreptul femeii de a alege,” a adăugat liderul de stat.

Declaraţia aceasta vine după ce, chiar anul trecut, Gallup a făcut publice rezultatele unui studiu care afirma, a treia oară în 2011, că americanii sunt în majoritate pro-viață şi nu pro-alegere atunci când este vorba despre avort. În 1996, 56% dintre americani erau pro-alegere, iar 33% se declarau pro-viață. În 2010, doar 45% se declară pro-alegere şi 47% sunt pro-viață, ceea ce înseamnă că, în 14 ani, opinia publică s-a înclinat semnificativ împotriva avortului.

Cum era de aşteptat, declaraţia lui Barack Obama a stârnit un val de reacţii negative. Gerard Nadal – activist anti avort, blogger şi microbiolog – a argumentat că declaraţia preşedintelui Obama este încă un deziderat. „În prezent, medicii nu prezintă femeilor toate opţiunile pe care le au la dispoziţie, datorită înaintării medicinei; ei doar le spun femeilor ‘tu trebuie să scapi de acest copil’.” Nadal este co-fondator al Consiliului pentru intervenţia şi diagnosticul problemelor prenatale în cazul femeilor sărace şi a declarat că va petrece următoarele 18 luni făcând cercetări aprofundate pentru a influenţa politicile publice privitoare la contracepţie şi avort.

Douglas Johnson, Preşedintele Comitetului Naţional Dreptul la Viaţă (NRLC) a subliniat un aspect mai puţin cunoscut legat de condiţiile în care poate avea loc un avort: „Astăzi, în capitala Americii, un copil nenăscut poate fi ucis în orice moment premergător naşterii sale, din orice motiv. Constituţia Statelor Unite afirmă că singura instituţie care se poate ocupa de acest aspect este Congresul American.dacă avortul rămâne nerestricţionat, fie că este vorba despre o sarcină la 6, 7, 8 sau 9 luni de dezvoltare, va fi probabil pentru că anumiţi membri ai Congresului sau Preşedintele SUA au împiedicat această petiţie. Dacă ei vor face aceasta, atunci ei înşişi vor fi singurii vinovaţi, conform Constituţiei”.

Luni, Consiliul pentru Cercetarea Familiei (FRC) a dat publicităţii rezultatele unui studiu, care arată că în 2010 organizaţiile non-guvernamentale care au asigurat teste de sarcină şi ecografii gratuite au ajutat guvernul să economisească peste $100 milioane. Anul trecut, Institutul Guttmacher a realizat un raport care evidenţia că sarcinile neplanificate îi costă pe plătitorii de taxe din America 11,1 miliarde de dolari în fiecare an.

www.semneletimpului.ro