Mitropolitul Anthimos al Tesalonicului:“Europa este posedata!”

0
740
Mitropolitul Anthimos al Tesalonicului:“Europa este posedata!”

“Incercarile prin care trecem noi, grecii, au depasit limitele normale si au ajuns la un nivel foarte greu de suportat si foarte umilitor pentru istoria noastra, pentru demnitatea noastra si pentru onoarea noastra“, a spus din amvonul bisericii Sfantul Vasile, Nea Elvetia, Preasfintia Sa Mitropolitul Tesalonikului, Kir Anthimos.

Kir Anthimos se intreaba de ce grecii trebuie sa indure toate acestea din partea europenilor , subliniind faptul ca “nu poate sa inteleaga…” De asemenea s-a referit si la ultimele discutii ale liderilor partidelor cu Ministerul Economiei, accentuand faptul ca toate acestea care ni se intampla “sunt fapte care ne jignesc”.

“S-a pus problema, iubitii mei, sa vina in Grecia un Comisar numit de Uniunea Europeana, care sa fie cea mai inalta autoritate de reglementare a responsabilitatilor guvernamentale, adica deasupra Guvernului.“, a spus kir Anthimos. Si a adaugat: “Adica ne cer sa facem ascultare si sa ne supunem unei singure persoane careia Uniunea Europeana ii va incredinta aceasta autoritate. Acest lucru nu s-a mai intamplat in nici o tara”.

“Europa cu adevarat s-a demonizat! O spun dintr-un punct de vedere pur duhovnicesc, pastoral. Europa se indraceste, nu stie ce se intampla cu ea… Daca ar fi stiut, nu ar fi permis sa se dezvolte in spatiul European o prelungire a religiei care isi propune sa guverneze intreaga lume si sa alunge crestinismul“, a adaugat kir Anthimos.

Mitropolitul Tesalonikului a spus in continuare ca “in acest moment in Atena nu exista catedrala Mitropolitana care sa functioneze; catedrala care exista este inchisa, din diverse motive si mai ales din motive ce tin de administratia guvernamentala“.Exista oameni care incearca si care se lupta sa construiasca o geamie! Acest fapt este un lucru absurd care poate sa te scoata din minti, sa te scoata din fire”, a adaugat Mitropolitul Anthimos.

La un alt moment kir Anthimos a subliniat: ”Diavolul isi vede de treaba sa si in consecinta Europa se indraceste din ce in ce mai rau, de aceea rugaciunea noastra trebuie sa fie si pentru Europa, nu doar pentru noi.”

In incheiere Mitropolitul Tesalonikului s-a referit la lucrarea pe care o face Biserica pentru acei oameni care sufera de foame din cauza aventurii prin care ne-au obligat sa trecem europenii.

“In fiecare zi functioneaza 14 centre sociale si le vom inmulti! Din cauza frigului, mitropolia si-a asumat rolul de a-i ingriji pe cei fara de adapost in hoteluri; ei vor putea ramane timp de trei zile in camere normale, unde vor fi hraniti!”, a spus Mitropolitul.

www.razbointrucuvant.ro