Marş anual pentru darul vieţii la Washington

0
851
Marş anual pentru darul vieţii la Washington

La începutul acestei săptămâni a avut loc în Washington cel de-al 39-lea marş anual pentru viaţă şi luptă împotriva avortului. Această reuniune anuală pentru promovarea darului vieţii a avut loc în contextul dezbaterii protejării vieţii intrauterine şi a altor probleme morale din viaţa societăţii americane.

Mai mulţi mitropoliţi şi episcopi, dar şi numeroşi clerici, credincioşi şi tineri de la Seminarul Teologic „Sfântul Vladimir” au participat la această reuniune anuală, considerată de organizatori cea mai numeroasă prezenţă a credincioşilor creştin-ortodocşi din istoria marşului, informează site­ul  Bisericii Ortodoxe locale autocefale din America, oca.org. Marşul s-a încheiat la memorialul ridicat întru pomenirea victimelor avorturilor.

Marşul pentru viaţă de luni, 23 ianuarie, s-a desfăşurat în contextul în care americanii dezbat dreptul pruncilor la viaţă. Astfel, în aceeaşi zi, cotidianul Wall Street” a publicat un articol cu Rick Santorum, fost senator de Pennsylvania, care susţine protejarea vieţii intrauterine. Tată a şapte copii, Rick Santorum a precizat că problema copiilor ucişi nu este una de rutină, ci ea trebuie rezolvată cu compasiune şi iubire pentru viaţa celor nenăscuţi, iar lupta sa împotriva avortului se întemeiază pe principii morale. De asemenea, a adăugat că, în cazurile de viol sau incest, avortul nu este o soluţie, pentru că o viaţă nevinovată nu trebuie să fie sacrificată din cauza celor vinovaţi şi a acuzat absurdul absolut al legilor actuale, care ucid cu sânge rece un prunc din cauza greşelilor părinţilor lor. „Într-o ţară unde sute de mii de femei îşi doresc copii şi nu pot avea, unde listele de adopţie cuprind milioane de cupluri, uciderea copiilor este o barbarie. Ştiu că viaţa este un drept dăruit de Creatorul nostru, un drept inalienabil, scris în „Declaraţia de Independenţă” şi garantat de Constituţie. Dreptul la viaţă este primul drept. Fără protejarea vieţii, nici un drept nu mai contează”, a subliniat senatorul Rick Santorum, denumit de analiştii americani „sufletul Americii”, datorită politicii sale împotriva căsătoriilor homosexuale, a adopţiilor de copii de către aceştia, a eutanasiei şi a altor probleme care atentează la darul vieţii.

Aceste manifestări anti-avort reprezintă reculul faţă de politica preşedintelui SUA care încurajează uciderea copiilor, prin motivarea „dreptului de alegere al femeii însărcinate”, adică dreptul de a ucide. Obama a refuzat să ofere un plan de buget statului Texas până administraţia texană nu va găsi fonduri pentru „planificare familială”, un termen eufemistic, ce înseamnă planificarea şi sprijinirea financiară a femeilor care doresc să avorteze. Administraţia lui Obama este atacată virulent după ce a violat Amendamentul Siljander în 2010, când a folosit fonduri federale pentru a face lobby în favoarea legii care încurajează avorturile, care a fost adoptată tacit în Kenya.

www.ziarullumina.ro