Iran: Pastorul condamnat la moarte refuză să renunţe la credinţă în schimbul libertăţii

0
633
Iran: Pastorul condamnat la moarte refuză să renunţe la credinţă în schimbul libertăţii
Într-o nouă violare a libertăţii religioase, Iranul a cerut din nou pastorului creştin Youcef Nadarkhani, întemniţat pentru credinţa sa, să renunţe la creştinism şi să îl accepte pe Mohamed ca salvator al său în schimbul libertăţii. Agenţia de ştiri creştine internaţionale „BosNewsLife” şi organizaţia “Christian Solidarity Worldwide” (Solidaritatea Creştină Internaţională) au confirmat refuzul pastorului creştin de a renunţa la credinţa în Hristos, în schimbul libertăţii.

“Ultimele încercări de a pune presiune pe pastorul Youssef să-l recunoască pe Mohamed ca mesager al lui Dumnezeu violează Constituţia Iranului şi toate principiile legilor internaţionale, pe care Iranul este obligat să le respecte” a spus Tiffany Barrans, director international la „Centrul American pentru Lege şi Justiţie” pentru portalul “Christian Post”.

Nadarkhani, pastor evanghelist, este în închisoare din octombrie 2009. El a fost arestat pentru protestele sale împotriva impunerii studierii islamului în şcoli. Acuzaţiile sale pentru care a fost condamnat la moarte au fost apostazie şi încercarea de a evangheliza pe musulmani.

Iranul a primit multe reacţii critice din partea organizaţiilor umanitare şi a guvernelor pentru violarea legilor fundamantale ale umanităţii. Oficialii iranieni au trimis cazul la Ayatollahul Ali Khamenei pentru o decizie finală, care este aşteptată acum.

Secretarul de Stat al Statelor Unite Hillary Clinton, Uniunea Europeană, 89 de membrii ai Congresului USA, Franaţa, Marea Britanie şi Mexicul au condamant Iranul pentru această condamnare la moarte.

www.doxologia.ro