Incendiu devastator la biserica Sf. Pantelimon din Bucureşti.

0
1098
Incendiu devastator la biserica Sf. Pantelimon din Bucureşti.  
Un incendiu a izbucnit în luni seară la biserica Sfântul Pantelimon din Bucureşti. Turla bisericii s-a prăbuşit. Vreme de mai bine de trei ore, pompierii au încercat să stingă flăcările. Pompierii s-au deplasat pentru stingerea focului, care a izbucnit în turla bisericii, dar apoi s-a extins. Vreme de mai bine de trei ore, pompierii au încercat să stingă focul. ISU Bucureşti a anunţat că pericolul ca focul să se extindă la casele din jur, aflate la peste 30 de metri de biserică, este foarte mic.

Se pare că un scurt-circuit a provocat incendiul, dar o anchetă va începe imediat ce flăcările vor fi stinse.

„Este foarte dificil deoarece se intervine în partea superioară a bisericii, la turlă”, a spus Ovidiu Pană, de la ISU Bucureşti. Acesta a adăugat că nu există victime.

„Sfântul Pantelimon” este una dintre cele mai frumoase biserici din Bucureşti. Catapeteasma, cu pictura ei veche, şi lemnăria interioară sunt adevărate opere de artă. Acestea nu au fost distruse în timpul cutremurului din 1977, atunci când pereţii s-au fisurat, iar frontonul a trebuit demolat şi zidit din nou. Structura bisericii şi unele decoraţiuni datează tocmai din secolele XVIII-XIX.

Biserica „Sfântul Pantelimon” se află în apropierea Pieţei Foişorul de Foc, între Bulevardul Ferdinand şi Calea Moşilor.

www.realitatea.net