Grecia a recunoscut pedofilia şi sado-masochismul ca dizabilităţi

0
756
Grecia a recunoscut pedofilia şi sado-masochismul ca dizabilităţi
  Guvernul grec a hotărât să extindă lista cu dizabilităţile recunoscute de stat astfel încât să includă şi pedofilia, cleptomania şi exibiţionismul, informează Huffington Post. Această decizie a provocat nemuţumiri în rândul grupurilor de persoane cu dizabilităţi, The National Confederation of Disabled People (NCDP) numind-o “de neînţeles”.

Marea nemulţumire a constat în faptul că persoanele care comit delicte, precum abuzurea sexuală a copiilor sau furtul, sunt încadrate în aceeaşi categorie cu bolnavii care au nevoie de un transplant de organe, şi beneficiaza de subvenţii şi ajutoare speciale.

Pe lângă categoriile menţionate, pe listă au mai fost adăugaţi şi piromanii, fetişiştii, persoanele dependente de jocuri de noroc şi sado-masochiştii, propuşi pentru a fi analizaţi din punct de vedere medical şi, în funcţie de rezultate, să primească ajutor financiar.

Liderul NCDP, Yiannis Vardakastanis, care este orb, a avertizat că această hotărâre va crea noi dificultăţi, mai ales pentru persoanele cu dizabilităţi cărora deja li s-au redus ajutoarele de handicap, din cauza crizei economice.

Grecia se luptă cu falimentul încă din 2009, iar cheltuielile pentru sănătate au fost reduse ca parte a programelor de austeritate adoptate de guvernul elen, ca o condiţie impusă de Fondul Monetar Internaţional pentru acordarea de împrumuturi.