Frăţia Musulmană din Egipt se angajează să protejeze pe creştini în timpul Nașterii Domnului

0
768
Frăţia Musulmană din Egipt se angajează să protejeze pe creştini în timpul Nașterii Domnului

Frăţia Musulmană, cel mai puternic partid politic din Egipt, a promis că va proteja pe creştinii copţi în timpul sărbătorilor de Crăciun, care vor avea loc peste câteva zile (7 ianuarie). Acest lucru a fost făcut ca urmare a seriei de atacuri împotriva creştinilor în 2010 şi 2011. Grupările radicale islamiste de wahabiţi sunt cele care au cauzat cele mai multe victime în rândul creştinilor.
„Am decis să organizăm comitete ale Frăţiei Musulmane care să protejeze Bisericile aşa încât mâinile păcatului să nu distrugă festivităţile pe care creştinii le au de multă vreme în această perioadă” a declarat purtătorul de cuvânt al Frăţiei Musulmane.
Acesta a adăugat: „Chemăm Consiliul Suprem al Forţelor Armate şi poliţia să protejeze bisericile creştine la fel cum protejează secţiile de votare în timpul alegerilor”.
Creştinii copţi reprezintă aproximativ 10% din populaţia Egiptului, de 82 de milioane de oameni. Totuşi, ei sunt ţinte vii ale atacurilor grupărilor islamiste.
Anul trecut, în timpul Liturghiei de Anul Nou de la Biserica Tuturor Sfinţilor din Alexandria, o maşină capcană a explodat ucigând 21 de creştini.
În ianuarie 2010, 6 creştini copţi au fost împuşcaţi în timpul Liturghiei din Ajunul Crăciunului în oraşul Nag Hammadi. Mii de creştini au protestat paşnic în Cairo împotriva atacurilor unei biserici în Aswan, însă armata a tras în manifestanţi şi a intrat cu tancurile în ei ucigând 27 de persoane şi alte câteva sute fiind răniţi.
Joseph Zaki, un creştin din Alexandria a spus pentru portalul Bikyamasr.com că: „mulţi dintre prietenii mei, creştini şi musulmani au murit pentru libertatea tuturor egiptenilor. Deci, dacă am murit împreună, de ce să nu trăim împreună?”.