Cercetătorii NASA despre sfârşitul lumii în 2012

0
934
Cercetătorii NASA despre sfârşitul lumii în 2012
Începutul anului nou a reaprins dezbaterile despre sfârşitul lumii prezis de vechiul calendar Maya.  Portalul Space.com a raportat că civilizaţia meso-americană a avut un calendar de 365 de zile, dar nu asemeni versiunii moderne gregoriene. Maiaşii măsurau timpul printr-un calendar scurt care dura 52 de ani şi printr-unul lung care dura 5125 ani. Unii cred că acest ciclu de 5 milenii se sfârşeşte pe 21 decembrie 2012.

“Acest ciclu calendaristic maiaş ajunge la sfârşit la 21 decembrie 2012” a spus Don Yeomans, preşedinte al “Biroului de Programe pentru Obiecte apropiate Pământului” (Near-Earth Object Program Office). “Desigur – a adăugat el – un nou calendar începe pe 22 decembrie 2012. Este cum ai spune că dacă sfârşitul calendarului nostru este pe 31 decembrie, în fiecare sfârşit de decembrie va veni sfârşitul lumii”.

“Dormiţi bine pe 21 decembrie a anului viitor (cea mai lungă noapte a anului). Mayaşii nu au prezis niciodată sfârşitul lumii la această dată”.

Portalul Christianpost.com analizează o altă teorie apocaliptică care spune că planeta Nibiru se va ciocni cu Pământul în aceeaşi dată. „Însă un asemenea corp ceresc ar trebui să fie vizibil pe cer, însă deocamdată nu există nicio evidenţă asupra existenţei acestei planete”, spune David Morrison, om de ştiinţă la NASA. „Nibiru nu există” a spus Morrison. “Nu o putem vedea, nu putem detecta gravitaţia sa şi nu vedem semnătura trecerii sale anterioare pe cer. Aşa că totul este o minciună”.

Biserica Ortodoxă nu încurajează isteria apocaliptică sau adventistă, bazându-se pe cuvintele Mântuitorului: „Despre aceasta, nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl”. În acelaşi timp însă cere pregătirea pentru sfârşitul lumii în fiecare zi prin rugăciune şi virtuţi, aşa cum proclamă întreaga Biserică la Crez: „Aştept învierea morţilor şi viaţa veacului ce va să fie”.

www.doxologia.ro