Biserica Rusiei promite să strângă fonduri pentru Grecia lovită de criză

0
709

Biserica Rusiei promite să strângă fonduri pentru Grecia lovită de criză

Moscova – ianuarie 26, Interfax – Toate bisericile ortodoxe din Rusia vor strange fonduri pentru a ajuta Grecia sa imblanzeasca impactul social al crizei zonei euro, a anuntat Patriarhul Kiril. ”In prezent stabilim relatii intre organizatiile noastre bisericesti caritabile si cele ale Bisericii Greciei astfel incat Biserica Rusiei sa ia parte in aceasta slujba a ajutorarii celor nevoiasi din Grecia”, a spus Patriarhul la o intalnire cu liderul formatiunii politice Noua Democratie, Antonis Samaras.

Problemele actuale ale Greciei sunt ”puse la inima” in Rusia, a spus patriarhul. Rusii se gandesc mult la ajutorul dat de Biserica Greciei celor loviti cel mai tare de criza, a spus el. Patriarhul a caracterizat relatiile dintre Bisericile rusa si greaca ca fiind traditional calduroase si ”printre cele mai puternice legaturi dintre tarile noastre”.

”Situatiile politice vin, se duc, se schimba, dar aceste legaturi, care traverseaza secole, intotdeauna supravietuiesc. Ortodoxia este un factor important de identitate atat pentru rusi cat si pentru greci”, a mai spus PF Kiril.

Tot el a mentionat ca, recent, sfintele moaste ale Sf. Mc. Dimitrie din Tesalonic si Braul Maicii Domnului au fost aduse in Rusia pentru a fi venerate de credinciosii ortodocsi. ”Poporul rus este foarte sensibil la moastele aduse aici din afara, si milioane de oameni, in ciuda frigului, au stat la coada pentru a putea atinge respectivele moaste”. ”Niciun eveniment politic sau sportiv nu aduce atatia oameni impreuna precum o fac moastele. Atat timp cat se pastreaza acest lucru, avem nadejde pentru viitor”, a spus PF Kirill.

www.razbointrucuvant.ro