Biserica îl afuriseşte pe Obama! Catolicii, nemulţumiţi de reforma din Sănătate

0
955
Biserica îl afuriseşte pe Obama! Catolicii, nemulţumiţi de reforma din Sănătate

Biserica Catolică a demarat o adevărată luptă cu Administraţia Obama, iar orice credincios care a participat duminică la o slujbă a auzit o scrisoare deschisă adresată preşedintelui american. Mai-marii catolici sunt nemulţumiţi de faptul că reformarea Sănătăţii prevede ca asigurările medicale să ofere cetăţenilor subvenţii pentru anticoncepţionale şi pentru medicamente care induc avortul.
Practic, noua reglementare va forţa instituţii precum licee şi colegii aflate sub patronajul Bisericii Catolice să coopereze în oferirea de medicamente anticoncepţionale, ceea ce, potrivit canoanelor acestei religii, reprezintă o crimă. În prezent, multe dintre aceste instituţii cumpără poliţe de asigurare care nu acoperă astfel de servicii.

În cadrul slujbelor care au avut loc duminica trecută în mii de biserici catolice din SUA, enoriaşii au ascultat o scrisoarea comună, adresată Administraţiei Obama, care acuză noua legislaţie că le încalcă dreptul de a-şi practica religia.
Pasaje din scrisoare:

„Departamentul SUA pentru Sănătate a anunţat săptămâna trecută că aproape toţi angajatorii, inclusiv cei catolici, vor fi forţaţi să le ofere angajaţilor poliţe de asigurare medicală care include proceduri de sterilizare, medicamente care induc avortul şi anticoncepţionale. Aproape toţi furnizorii de asigurări medicale vor fi forţaţi să includă aceste servicii în poliţele pe care le oferă. Şi aproape toţi indivizii vor fi forţaţi să cumpere aceste servicii ca parte a poliţelor de asigurare de care beneficiază.

Făcând asta, Administraţia Obama a ignorat Primul Amendament din Constituţia SUA, luându-le catolicilor prima şi fundamentala libertate a naţiunii noastre, libertatea religioasă. Ca rezultat, dacă legea nu va fi abrogată, noi, catolicii, vom fi obligaţi fie să ne călcăm pe conştiinţă, fie să renunţăm la asigurarea medicală pentru angajaţii noştri (şi să suportăm penalizările aferente acestei decizii). Singura concesie făcută de Administraţia Obama în această privinţă a fost să dea instituţiilor catolice un an pentru a se alinia cerinţelor.

Nu putem şi nu vom respecta această regulă nedreaptă. Oamenii credincioşi nu pot fi tranformaţi în cetăţeni de mâna a doua. Ne-am alăturat deja fraţilor şi surorilor noastre în credinţă şi multor altor cetăţeni binevoitori în acest efort important de a ne recâştiga libertatea religioasă. Părinţii şi bunicii noştri nu au ajuns pe aceste meleaguri pentru a ajuta la contruirea oraşelor, a infrastructurii, a instituţiilor, a întreprinderilor şi a culturii Americii, doar pentru a fi lăsaţi fără drepturilor lor date de Dumnezeu. “