Acasă Stiri religioase Stiri BBC Distruge inocenţa copilăriei

BBC Distruge inocenţa copilăriei

0
753

BBC distruge inocenta copilariei 

 Cat de mult e prea mult? La ce varsta ar trebui copiii sa afle ca pe bebelusi nu-i aduce barza? La aceste intrebari se chinuie sa afle un raspuns zilele aceste autoritatile britanice, dupa ce BBC a scos pe piata un CD explicit despre pubertate si sex. Scopul – declarat de cei de la BBC – al CD-ului este sa-i invete pe copiii intre 9 si 11 ani despre adolescenta, ciclul vietii, sentimente, viata de familie si prietenie.

Insa CD-ul contine si un video cu doua personaje animate care fac sex si o secventa generata pe calculator cu un cuplu implicat in relatii sexuale, acompaniata de text explicit. CD-ul mai include poze cu o femeie si un barbat, dezbracati, pentru a demonstra diferenta dintre sexe, informatii despre “visurile umede”, masturbare si diagrame explicite ale organelor genitale.

Materialul produs de cei de la BBC a starnit ingrijorarea mai multor parinti, care s-au adresat parlamentarului conservator Andrea Leadson. “Acest material este explicit. Distruge inocenta specifica copilariei”, a spus parlamentarul britanic.

Leadson doreste ca, de acum inainte, filmele educationale referitoare la sex sa fie restrictionate, la fel ca cele artistice. Iar ministrul Educatiei britanic, Nick Gibb, a promis ca va lua in considerare propunerea. BBC isi apara in continuare produsul si spune ca CD-ul a fost realizat in colaborare cu autoritati locale si experti in educatie.