S-a încheiat ultima ședinţă a Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse în anul 2011

0
662
S-a încheiat ultima ședinţă a Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse în anul 2011

 

La 28 decembrie 2011, în reşedinţa Preafericitului Patriarh Kiril al Moscovei şi al Întregii Rusii din Mănăstirea Sfântului Cneaz Daniil a avut loc şedinţa finală a Sfântului Sinod din acest an. Membrii Sinodului au hotărât ca în scaunul eparhiei de Breansk şi Sevsk să fie numit episcopul Alexandru de Dmitrov, vicarul Eparhiei de Moscova. Episcop de Dmitrov şi vicar al Eparhiei de Moscova a fost numit Preasfinţitul Teofilact (Moiseev) căruia Sfântul Sinod i-a adus mulţumiri pentru munca depusă în timpul conducerii Eparhiei de Breansk.
Conducerea provizorie a Eparhiei de Kamensk a fost încredinţată mitropolitului Kiril de Ekaterinburg şi Verhotursk.
Conform hotărârii Sfântului Sinod din 5-6 octombrie a acestui an (revista № 108) în cadrul Mitropoliei de Krasnoiarsk a fost format o episcopie nouă – Eparhia de Kansk. Conducerea provizorie a noii episcopii a fost încredinţată mitropolitului Pantelimon de Krasnoiarsk şi Acinsk.
În Regiunea Novgorod a fost formată Mitropolia de Novgorod care cuprinde eparhiile de Borovici şi de Novgorod. În scaunul Eparhiei de Borovici şi Pestov a fost ales arhimandritul Efrem (Barbineagră), cleric al Eparhiei de Novgorod.
În mitropolia de Tver au fost incluse eparhiile de Bejeţk, Rjev şi Tver. S-a hotărât ca episcop al Eparhiei de Rjev şi Toropeţ să fie Preasfinţitul Adrian, vicarul episcopiei de Bejeţk. Episcop de Eparhiei de Bejeţk şi Vesiegonsk a fost ales egumenul Filaret (Gusev), cleric al Eparhiei de Tver.
În componenţa Mitropoliei de Novosibirsk au fost incluse eparhiile de Iskitim, de Karasuk, de Kainsk şi de Novosibirsk. În scaunul episcopal de Kainsk şi Barabinsk a fost ales ieromonahul Teodosie (Ciaşin), cleric al Eparhiei de Novosibirsk; pentru catedra episcopală de Karasuk şi Ordînsk — egumenul Filip (Novikov), cleric al Eparhiei de Novosibirsk; episcop al Eparhiei de Iskitim şi Cerepanovo — egumenul Luca (Volcikov), cleric al Eparhiei de Novosibirsk.
Conform cererii depuse, vicepreşedintele Departamentului pentru Educație Religioasă și Catehizare al Bisericii Ortodoxe Ruse protoiereul Alexandru Abramov a fost eliberat din funcţie.
Pentru a participa la sesiunea Sfântului Sinod de primăvară şi vară a anului 2012 au fost invitaţi: mitropolitul Nifon de Luţk şi Volîni, mitropolitul Pavel de Riazan şi Mihailovsk, arhiepiscopul Nicon de Ufa şi Sterlitamak, episcopul Tihon de Maikop şi Adygeia, episcopul Aristarh de Kemerovo şi Novokuzneţk.

http://www.youtube.com/watch?v=p6OgzJx76iY&feature=player_embedded