Patriarhul Kirill al Rusiei cere preşedintelui Greciei să îl elibereze pe Stareţul Efrem de Vatoped

0
754
Patriarhul Kirill al Rusiei cere preşedintelui Greciei să îl elibereze pe Stareţul Efrem de Vatoped
Preafericitul Kirill al Moscovei şi a toată Rusia a trimis un mesaj Preşedintelui Greciei, Karolos Papoulias, pentru a cere eliberarea Arhimandritului Efrem, superiorul Mănăstirii Vatoped din Sfântul Munte Athos. Ierarhul rus a spus în scrisoare:„Este de datoria mea să exprim grija pe care o avem cu toţii şi cererea de a elibera din detenţie pe Arhimandritul Efrem, stareţul Mănăstirii Vatoped”.

Patriarhul Kirill a spus că detenţia pentru Arhimandritul Efrem este în măsură să îi afecteze iremediabil sănătatea, şi aşa precară. „Nu punem în discuţie puterea oficialilor legali din Grecia, şi expimăm speranţa pentru o decizie cinstită şi imparţială privind proprietăţile Mănăstirii Vatoped. Totuşi suntem uimiţi de decizia de întemniţare a Stareţului, care nu este un pericol pentru societate şi şi-a exprimat repetat deschiderea de a coopera cu detectivii” a spus acesta.

„În Rusia, Belarus, Ukraina, Moldova şi alte ţări, unde oamenii sunt credincioşi ortodocşi, milioane de oameni sunt alarmaţi de măsurile poliţieneşti luate împotriva Stareţului faimoasei mănăstiri din Sfântul Munte Athos, cunoscut în întreaga Ortodoxie, mai ales în zilele când toţi creştinii celebrează Sfânta Naştere a lui Hristos” a afirmat ierarhul.

Părintele Efrem de Vatoped a fost cel ce a adus Brâul Maicii Domnului pentru o lună în toamna acestui an în Rusia şi aproximativ 3 milioane de oameni s-au închinat la sfânta relicvă.

www.doxologia.ro