Mitropolitul Ambrosie al Kalavritei: Iubitul nostru Fanar doarme, faceţi linişte vă rugăm!

0
774
Mitropolitul Ambrosie al Kalavritei: Iubitul nostru Fanar doarme, faceţi linişte vă rugăm!
Pana la urma astazi in Grecia cei chemati sa administreze tara nu mai au limite in lupta lor cu Biserica. Prin orice mijloc si modalitate sunt impotriva Bisericii Mama. Primarul Atenei, dl. Kaminis, a oprit rugaciunea din cadrul taberei Sfantul Andrei din Attika precum si inaltarea drapelului. Ministrul educatiei, doamna Diamantopoulou, a transformat orele de religie in ore de istorie a religiilor. Cea mai mare “realizare” a domniei sale este faptul ca in manualul de religie din clasa a doua de gimnaziu,au fost scoase toate pasajele care faceau referire la persoana Maicii Domnului.

“Autorii manualului, dupa ce au decis ca este inutil pentru elevii de gimnaziu sa li se vorbeasca despre Sfanta Fecioara, Patimile, Crucificarea si Invierea Domnului…au inclus capitole ca spre exemplu “Iisus Hristos in Coran si in literatura islamica”.

“De asemenea, in noul manual pun pe aceeasi treapta pe Hristos cu Allah si au scos orice referire la Inviere, scrie jurnalul “Democratia” pe data de 23 decembrie, anul curent.

Planului acestuia de instaurare a unui stat mondial, adica a unui stat ateu, i s-a alaturat si Justitia! In ajunul Craciunului, o instanta a Curtii de Apel a decis intemnitarea preventiva Staretului Manastirii Vatopedi, pater Efrem.

Acest lucru ne-a intristat nespus. As dori sa amintesc aici expresia populara : “Dorim sa devenim sfinti si nu suntem lasati! ” Prin urmare intrerupem marti dupa Craciun mesajele sarbatoresti pentru a transmite protestul nostru pe care l-am trimis pe 24 decembrie si catre ministrul justitiei si catre presedintele Inaltei Curti de Justitie.

Vi le prezentam in continuare. Domnul sa salveze Ellada! Suntem pe deplin constienti de pozitia noastra!

Suntem prea mici si prea putin importanti pentru a fi luati in considerare de guvernantii nostri. Ar fi fost folositoare, intr-un asemenea moment, o luare de pozitie din partea preasfintitului Patriarh al Constantinopolului Bartolomeu, ca si conducator ierarhic al lui pater Efrem, precum si o pozitie din partea Preasfintitului Arhiepiscop al Atenei, Ieronimos.

Cuvantul acestor mari personalitati bisericesti ar fi fost puternic si ar fi avut efect. Ar fi fost, am spus, dar din pacate nu se aude, Sssst!

Preaiubitul nostru Fanar, Patriarhia Ecumenica, doarme ! Liniste, va rugam!

Preasfintitul Ieronimos a discutat despre acest subiect in cercul restrans al colaboratorilor sai apropiati. Am aflat aceasta informatie de pe Romfea.gr. Dupa cum informeaza sursele, Preasfintitul Ieronimos este deosebit de ingrijorat de vestea deciziei de intemnitare preventiva a egumenului Efrem.

Catre colaboratorii sai apropiati Preasfintia Sa a declarat: “Nu cunosc aspectele acestui subiect si am incredere in justitia greaca. Totusi ma deranjeaza in mod deosebit, ca de altfel pe orice crestin, momentul ales pentru emiterea deciziei de incarcerare a egumenului Efrem, si anume ajunul Craciunului. Inteleaga cine, ce poate.”

www.razbointrucuvant.ro