Drepturile creştinilor în China, în cădere liberă în 2011

0
948

Drepturile creştinilor în China, în cădere liberă în 2011

Situaţia în China în ceea ce priveşte drepturile omului, în special a libertăţilor religioase, în acest an este din ce în ce mai îngrijorătoare, una dintre cele mai grave din istoria recentă, conform unui studiu al unei organizaţii umanitare care a publicat-o cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului.

„Apărătorii Chinezi ai Drepturilor Omului”, o reţea non-guvernamentală de activişti sociali a spus că anul 2011 a fost un an al abuzului de forţă, al dispariţiilor forţate şi al arestului ilegal la domiciliu, în China comunistă, mai ales în timpul revoltei „iasomiei” din februarie-iunie. Vizaţi sunt toţi contestatarii guvernului comunist, dar şi creştinii care nu aparţin de instituţiile para-eclesiale, controlate de sistemul politic, şi care nu au nicio legitimitate sacramentală.

Raportul exprimă şi grija crescândă a organizaţiilor umanitare asupra intenţiei guvernului de a introduce un amendament la „Legea de Procedură Penală”, prin care practic s-ar legaliza dispariţiile forţate.

Lungimea dispariţiilor a crescut în acest an, conform aceluiaşi grup, iar oamenii care au dispărut au fost oprimaţi şi torturaţi, unii cu rezultate ireversibile.

Un preot ascuns care a fost ţinut în detenţie în trecut a spus că în China, conflictele sociale sunt în creştere, pentru că oamenii devin din ce în ce mai conştienţi de drepturile lor şi pentru că oficialii guvernamentali devin tot mai aroganţi în protejarea intereselor lor corupte.

În prezent sunt mai mulţi creştini în China decât întreaga populaţie a Italiei şi a marii Britanii. Arhiepiscopul de Canterbury, Dr. Rowan Williams, a spus că numărul creştinilor reformaţi din China este de peste 80 de milioane. De asemenea, cel mai mare producător de Biblii din lume este China. În 2007 singura editură acreditată pentru Scriptură a ajuns la numărul de 50 de milioane de cărţi. Editura a deschis o nouă tipografie în 2008 cu o capacitate de 1 milion de cărţi pe lună.

www.doxologia.ro