Cercetătorii pretind că au descoperit „Arca lui Noe” pe Muntele Ararat

0
1115
Cercetătorii pretind că au descoperit „Arca lui Noe” pe Muntele Ararat
Descoperirea a fost realizată aproape de vârful Muntelui Ararat, într-un gheţar. Este vorba despre o bucată de lemn care măsoară 123 de picioare (37,5 metri). Locul a fost de multă vreme asociat cu locul unde Arca lui Noe s-a oprit în timpul Potopului din Geneză. Legendele despre această arcă au făcut ca muntele să fie cercetat de multe sute de ani, însă ştiinţa nu a confirmat până acum această locaţie.

Coordonatorul acestui proiect arheologic este Daniel P. McGivern, de la Trinity Corporation, a adunat mai mulţi oameni de ştiinţă, istorici, arheologi, chimişti, fizicieni, care depun mărturie despre veridicitatea acestei descoperiri. Acesta a creat şi un site internet în care se pot găsi toate studiile privitoare la Arca lui Noe (http://noahsarkfound.com).

Printre acestea există şi teoria profesorului Dr. Walt Brown, de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, care susţine “teoria hidroplată”, care justifică ridicarea apelor mării pe pământ.

Chiar fostul preşedinte american Jimmy Carter a văzut o bucată imensă de lemn pe vârful Muntelui Ararat, atunci când zbura pe deasupra acestuia cu Air Force One (avionul prezidenţial american), fapt pe care l-a notat în “Jurnalul Casei Albe”. De asemenea, C.I.A. prezintă imagini cu Arca lui Noe îngropată în gheaţa Muntelui Ararat, care are peste 5000 de metri.

McGivern spune că “Muntele este fără de copaci şi este de origine vulcanică. Aşa că este de neconceput ca o bucată de lemn de asemenea dimensiuni să fie pe vârful lui”.

www.doxologia.ro