Cardinalul de Paris condamnă piesa de teatru „Golgotha Picnic” ca blasfemă, vulgară şi violentă

0
690
Cardinalul de Paris condamnă piesa de teatru „Golgotha Picnic” ca blasfemă, vulgară şi violentă

 

Arhiepiscopul romano-catolic de Paris denunţă piesa blasfemiatoare care se joacă la Theatre de la Ville în capitala Franţei şi care insultă fundamentele religiei creştine. Reacţia Bisericii Romano-Catolice la piesa aflată acum în stagiunea Teatrului parizian „Theatre de la Ville” a fost promptă şi limpede. Arhiepiscopul de Paris, Cardinalul André Vingt Trois, destul de relativist în alte rânduri, a condamnat piesa „Golgotha Picnic” ca fiind blasfemă, anti-creştină, vulgară şi violentă.

Cardinalul a chemat pe toţi creştinii la rugăciune şi la priveghere, pentru a manifesta împotriva acestui nou atac împotriva Bisericii lui Hristos. De asemenea, Conferinţa Episcopală Franceză a chemat pe toţi creştinii catolici să contacteze pe aleşii lor din Parlament pentru a protesta oficial împotriva acestei blasfemii.

Actorii din această piesă sunt de fapt protagonişti ai unei reprezentări pornografice, care vrea să fie o satiră a Răstignirii lui Hristos. O versiune a acestei piese jucată la Madrid a determinat trei sferturi din sală să plece după ce protagoniştii au făcut gesturi şi acte de o obscenitate aberantă pe scenă.

Cardinalul a chemat pe toţi credincioşii să se roage în ziua premierei acestei piese, în 8 decembrie, când Biserica Catolică serbează Imaculata Concepţie, una dintre cele mai mari sărbători ale calendarului roman. Ceea ce este într-adevăr scandalos este faptul că această reprezentaţie a fost sponsorizată de Guvernul francez.

Cotidianul „Vatican Insider” a publicat apelul Episcopului Bernard Poidvin în numele Conferinţei Episcopilor francezi, adresat instituţiilor europene, pentru a opri finanţarea unor asemenea producţii care denigrează o religie, adăugând că mulţi dintre non-creştini împărtăşesc mânia şi protestul creştinilor.

„Sunaţi-i pe cei pe care i-aţi ales. Spuneţi-le că un asemenea lucru este inacceptabil şi nevrednic de democraţie. În noiembrie 2009, Uniunea Europeană a reafirmat angajamentul ei pentru protejarea libertăţii religioase. Creştinii sunt activi în viaţa civilă şi sprijină multe cauze. Fie ca ei să fie respectaţi!”.

www.doxologia.ro