Biserica Ortodoxă din Grecia promite și dă hrană săracilor

0
870

Biserica Ortodoxă din Grecia promite și dă hrană săracilor

„Este foarte trist că trebuie să vedem scene ca aceasta. Mii de oameni stau zilnic la coadă pentru hrană. E un lucru trist,” a declarat joi Arhiepiscopul Ieronim, liderul Bisericii Ortodoxe din Grecia. „În fiecare zi auzim că e nevoie de mai multă hrană… trebuie să avem grijă să luăm în considerare demnitatea oamenilor și cea a familiilor lor,” a subliniat arhiepiscopul.

Înaltul prelat a promis că va suplimenta cantitatea de hrană pe care o distribuie celor săraci și persoanelor fără adăpost în cadrul unei campanii sociale de proporții. Joi, arhiepiscopul însoțit de membrii echipei naționale de fotbal a Greciei a vizitat o bancă de alimente din centrul Atenei pentru a promova o campanie lansată săptămâna aceasta, în cadrul căreia 10 lanțuri de supermarketuri și circa 300 de magazine vor putea dona hrană asociațiilor caritabile ale bisericii, informează Associated Press.

Ieronim a declarat că biserica pe care o slujește donează zilnic circa 10.000 de porții de hrană, numai în Atena, însă nevoia crește de la o zi la alta.

Situația economică a grecilor este marcată în prezent de măsurile dure de austeritate luate, la sfârșitul anului 2009, pentru a reduce uriașul deficit bugetar al țării și a putea primi împrumuturi de salvgardare din partea altor țări din zona euro și din partea Fondului Monetar Internaţional.

Reducerile bugetare au cauzat o scădere accentuată a nivelului de trai, rata şomajului situându-se în jurul valorii de 18%. În plus, un raport publicat recent de ONU avertiza că nu mai puțin de 20 de procente din populația țării sunt amenințate de riscul sărăciei.

După ce mai multe reportaje de știri au transmis informații șocante privind elevi care leșină de foame în timpul cursurilor, primarul Atenei, Giorgos Kaminis a anunțat că va oferi hrană pentru 200 de copii și părinți șomeri.

„Există o creştere alarmantă a numărului de persoane fără adăpost şi a persoanelor care suferă de malnutriţie – şi am constatat că există astfel de cazuri și în școli,” a declarat Kaminis într-un interviu pentru postul național de radio, NET.

„Într-un mod foarte discret, oraşul va gestiona hrana pentru ei, e vorba de aproximativ 200 de copii și sper că numărul nu va creşte,” a mai spus primarul.

Însă numărul crește în fiecare zi, spune preotul ortodox Andreas, a cărui parohie gătește zilnic în subsolul bisericii 65 de porții de mâncare pe care le donează săracilor.

www.semneletimpului.ro