Aproape jumătate din savanţii americani sunt adepţii unei religii

0
621

Aproape jumătate din savanţii americani sunt adepţii unei religii

HOUSTON. În ultimii ani au existat mai multe studii privitor la relaţia dintre savanţii americani şi religie. Conform datelor unui studiu recent realizat de sociologi, efectuat de cercetorii Universităţii Rice (Texas), aproximativ jumătate din oamenii de ştiinţă americani au declarat că aparţin unei sau altei religii.

În acelaşi timp, 20% din savanţii-atei cred că spiritualitatea nu este direct legată de careva religie, dar joacă un anumit rol în viaţa lor, scrie Periodista Digital.

2 din 10 sanţii-atei preferă ca copiii lor să aibă o înţelegere clară despre diverese religii. Ei sunt gata să ofere copiilor posibilitatea de a face o proprie alegere. Motivul pentru pentru primirea acestei decizii o parte din aceşti savanţi au numit influenţa soţului sau prietenilor credincioşi, comunicarea cu care este o parte importantă a vieţii lor, dar opiniile religioase a cărora nu sunt împărtăşite de către ei.

Conducătorul acestor cercetări, sociologul Howard Ecklund Elain consideră că, în ciuda faptului că oamenii de ştiinţă din societatea americană, sunt grupul cel mai puţin religioas a populaţiei, în Statele Unite continuă să existe o legătură puternică dintre religie şi familie.

La studiu au participat 2198 de angajaţi ai 21 universităţi din SUA.

site sursă www.sedmitza.ru