70 000 de copii din Anglia se vor trezi de Crăciun fără locuinţă

0
743
70 000 de copii din Anglia se vor trezi de Crăciun fără locuinţă
Aproape 70 de mii de copii se vor trezi în dimineaţa de Crăciun într-un aşezământ temporar, neavând o casă a lor, raportează organizaţia pentru cei fără locuinţă “Shelter”. Datele au fost oferite de Departamentul pentru Comunităţi şi Guvernare Locală a Marii Britanii, care arată că în anul 2011,  69,846 de copii în Anglia sunt fără locuinţă.

 

Mulţi dintre aceşti copii aparţin unor familii forţate să se mute mereu dintr-un loc într-altul. Pentru mulţi dintre ei nu va fi primul Crăciun fără casă.

Kay Boycott, Director de Comunicare al “Shelter” a spus: “Este şocant că la fiecare două minute, cineva în Marea Britanie îşi pierde casa. Tot ceea ce trebuie este să fii bolnav, sau să îţi pierzi slujba pentru a intra într-o spirală a datoriilor şi lipsei de locuinţă”.

Din ce în ce mai multe familii sunt presate de costurile uriaşe de trai şi de creşterea şomajului, iar situaţia se va înrăutăţi în următoarele luni.

Boycott a continuat: “Nu este drept ca într-o ţară puternică precum a noastră mii de copii să se trezească de Crăciun fără a avea o casă a lor”. Consecinţele acestei situaţii sunt foarte grave: mulţi pierd şcoala, alţii se înrolează în bande care comit infracţiuni etc.

www.doxologia.ro