Creştinii din Statele Unite contrariaţi de discursul lui Obama de Ziua Recunoştinţei

0
1020
Creştinii din Statele Unite contrariaţi de discursul lui Obama de Ziua Recunoştinţei
Întreaga Americă este zguduită de polemici şi dezbateri pe seama discursului preşedintelui american, Barack Obama, cu prilejul Zilei Recunoştinţei.În acest discurs, preşedintele nu a mulţumit lui Dumnezeu, aşa cum se obişnuieşte de câteva sute de ani, ci a vorbit despre „norocul” americanilor , un principiu necreştin.

Mulţumirea adresată lui Dumnezeu exprimată de preşedinte în numele întregului neam american datează de pe vremea Preşedintelui George Washington în 1789. Este aşadar una dintre tradţiile sacre ale poporului american şi nerespectarea ei a adus multă tulburare în rândul oamenilor.

Obama a omis aşadat orice referinţă religioasă în cuvântul său de trei minute, deşi în tradiţia americană „Ziua Recunoştinţei este o sărbătoare tradiţională în care oamenii îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru darurile Sale” a spus prezentatorul radio FOX News, Todd Starnes.

Preşedintele a spus că „familia sa reflectează la cât de norocoasă este”. „Pentru mulţi americani, Ziua Recunoştinţei este un timp de reflecţie despre cât de binecuvântaţi şi recunoscători sunt”. El a adăugat că familia sa a mâncat mâncare foarte bună, s-a uitat la fotbal şi a mulţumit pentru cât de norocoasă este.

Faimosul editorialist Sherman Frederick, de la ziarul Las Vegas Review a spus ironic: „Cineva ar trebui să-i amintească lui Obama că atunci când americanii stau în jurul mesei şi mulţumesc, ei mulţumesc lui Dumnezeu”.

Marele preşedinte George Washington, primul preşedinte American care a proclamat Ziua Recunoştinţei şi a prezidat scrierea Constituţiei a spus: „De aceea este datoria tuturor americanilor să cunoască providenţa Atotputernicului Dumnezeu, să asculte voia Lui, să fie recunoscători pentru darurile sale, să implore smerit protecţia Sa, printr-o Zi de mulţumire publică şi de rugăciune prin care toţi să cinstească cu inimă recunoscătoare darurile lui Dumnezeu”.

Publicistul Ben Shapiro a fost şi mai sever cu preşedintele: „Este ireal că Obama nu a menţionat pe Dumnezeu în mesajul său. E un ateist militant. Cui să fim recunoscători, dacă nu lui Dumnezeu?”

Obama a mulţumit lui Dumnezeu în 2009 şi 2010, cu prilejul aceleiaşi sărbători.

www.doxologia.ro