Binecuvântarea Patriarhului

0
851
Binecuvântarea Patriarhului
A trecut și vizita Sanctității Sale! Cât nu ar fi de straniu, dar a lăsat în sufletele noastre, dacă doriți un simț, să-i zicem, dulce-amărui. Dulce, pentru că toți cei ce au avut ocazia să primească binecuvântarea Sa, Să-I asculte predicile pe care toți le-am savurat cu plăcere, să participe la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, săvârșită de Sanctitatea Sa – chiar și în ploaie torențială, vor păstra în inimile lor toate aceste evenimente ca pe o comoară deosebită. Iar amăruie pentru că a plecat… Totuși, fără să vreau, îmi aduc aminte de cuvintele Mântuitorului Hristos, spuse înainte de Înălțarea Sa la cer: „Bine este pentru voi ca să plec, pentru că dacă nu voi pleca Eu, nu va veni Mângâietorul”! Să nu credeți că compar cumva Patriarhul cu Hristos! Nu, dar cu Sfinții Săi Apostoli, la sigur! Pentru că, până la urmă, și-a îndeplinit pe deplin misiunea Sa de a învăța poporul. Misiune rar îndeplinită de unii dintre păstorii noștri! Toate, chiar în pofida faptului că s-au ivit și guri rele.
Noi, creștinii ortodocși, nu trebuie să uităm că aceste guri rele au existat de totdeauna. L-au bârfit chiar și pe Hristos, iau bârfit și pe Sfinții Săi Apostoli, și pe cei mai sfinți oameni, care vre-odată au existat în sânul Creștinismului!
Iar presa din Țara noastră, încă odată în plus mi-a dovedit că nu e nici pe departe echidistantă. Exemplu clasic, Protv, care se pretinde echidistant! Nu am nevoie de un răspuns despre echidistanța lor și nici ai celor de la Jurnal sau Unimedia. Pur și simplu, mii rușine cu așa televiziuni de doi bani. Nu-mi doresc un răspuns din partea lor. Vreau doar ca ei, să analizeze cât de echidistanți sunt. De fapt, trebuie să recunoaștem că nicăieri în lume, presa nu este echidistantă. E așa, doar acolo unde cineva nu are interese.  În rest, rușinică…
Prea Fericite Părinte, Patriarh plecăm capul și vă mulțumim pentru aceste binecuvântate de Dumnezeu momente, pe care le vom ține minte, la sigur. Vă asigur că creștinii ortodocși din Moldova vă așteaptă cu cea mai mare bucurie, precum așteaptă și rugăciunile Sanctității Voastre! Iar binecuvântarea primită de mulți creștini, va schimba vieți, fiți sigur!