Aproape 70% dintre britanici sunt creştini

0
791
Aproape 70% dintre britanici sunt creştini și doar 1.5% sau declarat homosexuali sau bisexuali

Aproape 70% dintre britanici se consideră creştini, conform unui raport al Biroului pentru Statistici Naţionale din Marea Britanie. Acelaşi raport arată că doar 1,5% dintre britanici declară că sunt homosexuali sau bisexuali. Raportul se bazează pe un sondaj la care au participat 420.000 de britanici şi a arătat că mai puţin de un sfert dintre persoanele intervievate au declarat că nu au nicio religie şi că doar o persoană din 12 a declarat că aparţine unei alte religii decât creştinismul.
„Aceste date reprezintă probabil un şoc pentru BBC şi pentru clasa politică. Este vremea ca această realitate, şi anume că oamenii doresc să fie identificaţi ca apartenenţi ai religiei creştine, să fie reflectată… în politicile guvernamentale”, a declarat Simon Calvert, de la Christian Institute.
Raportul arată că numărul britanicilor care se declară homosexuali este mult mai scăzut decât s-a estimat anterior de către Guvernul britanic în scopul stabilirii unui buget în scopul promovării unor politici pro-homosexuale.