Un incendiu puternic în statul Washington a ocolit mănăstirea de călugăriţe „Sf. Ioan Botezătorzul”

0
802
Un incendiu puternic în statul Washington a ocolit mănăstirea
de călugăriţe „Sf. Ioan Botezătorzul” 
Locuitorii a două sute de case au fost evacuaţi, când incendiul care începuse cu 10 mile mai la nord de or. Golendeil, statul Washington, a început să se răspândească pe un teritoriu tot mai mare, relatează USA Today. În noaptea spre 8 septembrie, incendiul a fost foarte aproape de a distruge mănăstirea greacă de maici Sf. Ioan Botezătorzul.
În ajun călugăriţele îşi îndeplineau munca obişnuită de la brutărie, când au observat că focul a trecut peste şosea şi se apropie de mănăstire. Înarmate cu căldări cu apă au înceracat să facă faţă focului până la sosirea pompierilor.   «Iniţial focul a fost nu prea mare, de vreo 30 de cm, dar apoi au luat foc copacii. Şi noi nu puteam decât să ne rugăm şi să aşteptăm», – a relatat una din maici. Când incendiul s-a răpândit către pădurea din jur, călugăriţele au fost evacuate.

În zorii zilei de joi, când li s-a permis revenirea la mănăstire, nici nu bănuiau ce vor găsi pe loc. Dar deşi a suferit mult peisajul înconjurător, mănăstirea a rămas intactă. Focul a ajuns chiar la micul cimitir din apropiere, da nu l-a atins, relatează  Orthodoxy Cognate PAGE.