În Rusia a fost întemeiat primul centru ortodox de apărare a drepturilor

0
787

În Rusia a fost întemeiat primul centru ortodox de apărare a drepturilor 

 

Moscova. În Rusia a fost întemeiat primul centru ortodox de apărare a drepturilor „Teritoria Bisericii”. „Ca scop al său centrul are susţinerea informativă în situaţiile de conflict între comuniunile ortodocşilor şi diverşi oficiali şi reprezentanţi ai conducerii ţării”, –  a relatat marţi 06 septembrie  directorul centrului, conducătorul Clubului ziariştilor ortodocşi Alexandr Şipcov.

Organizatorii noii structuri sunt îngrijoraţi de cazurile de descriminare a ortodocşior în Rusia.

„Pe noi ne îngrijorează starea eprahiilor şi comuniunilor ortodoxe în faţa samovolniciei funcţionarilor. Pe noi nu ne pot lăsa indiferente cazurile când funcţionarii sub diverse nu permit construcţia bisericilor noi, şi chiar şi ura existentă a unor forţe politice faţă de credinţa ortodoxă şi Biserica noastră.”, –  a mai spus Şipcov.

Conform cuvintelor sale, începând cu 1991, lupta cu credinţa ortodoxă nicicând nu a fost un îndemn în lupta politică, Dar „astăzi aceasta  deja se întâmplă: lupta cu ortodoxia a devenit un îndemn pentru unele forţe politice.”

Cum a relatat interlocuitorul, dispoziţiile anticlericale sunt rezultatul unei „idei globale de consumism, impusă acum Rusiei”, atunci când poruncile creştine nu mai au trecere la „noii stăpâni ai vieţii”

www.sedmitza.ru

traducere www.ortodoxia.md