Episcopul de Bălţi Marchel (Mihăiescu): Asupra Bisericii ortodoxe moldoveneşti se pregăteşte un complot

0
879

Biserica Ortodoxă din Moldova (BOM), prin reprezentantul său Episcopul de Bălţi şi Făleşti Marchel, condamnă recomandările Raportorului ONU, Heiner Bielefeldt, cu privire la scoaterea din legislaţie a prevederilor care indică asupra importanţei şi rolului BOM în viaţa istoria şi cultura Republicii Moldova.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută astăzi, Episcopul Marсhel a spus că asupra Bisericii ortodoxe moldoveneşti se pregăteşte un complot, atît din exterior, cît şi din interiorul ţării, iar creştinii aşteaptă scuzele de rigoare ale raportorului ONU.

Potrivit Episcopului Marchel, Raportorul ONU pentru problemele de religie sau credinţă, a venit la Chişinău cu tema de acasă, gata făcută să o implementeze, fără a se interesa de tradiţiile şi cultura moldovenească şi chiar a încercat să-l convingă pe Mitropolitul Vladimir de faptul că homosexualitatea este un lucru normal. „Odată ce Heiner Bielefeldt şi-a permis să umilească poporul nostru, poporul Republicii Moldova, îi cerem să-şi aducă scuzele de rigoare pe cît se poate mai repede. Sperăm ca aceste scuze sincere din partea domnului Bielefeldt vor scădea considerabil din intensitatea protestelor ortodocşilor din Republica Moldova”, a relatat Episcopul Marchel. Totuşi, chiar dacă acesta îşi va cere scuze, problemele ortodoxiei nu se vor termina. Asta deoarece Ministerul Justiţiei doreşte să „permită activitatea neîngrădită pe teritoriul Republicii Moldova a tuturor curentelor religioase, chiar şi celor neîngrădite”.

Episcopul de Bălţi şi Făleşti i-a solicitat Ministerului Justiţiei şi ministrului personal, să aibă curajul de a spune „domnilor din Bruxelles un nu categoric acestor mîrşevenii care ei le aduc în ţara noastră absolut creştină”. Totodată, Episcopul Marchel i-a recomandat Organizaţiei Naţiunilor Unite să meargă în Pakistan, Arabia Saudită, Kosovo şi Turcia, unde să facă declaraţii „în apărarea miilor de creştini prigoniţi şi omorîţi în fiecare an”.

www.mitropolia.md