Biserica Ortodoxă Sfântul Nicolae de la World Trade Centre distrusă de atacuri va fi reconstruită

0
764

Biserica Ortodoxă Sfântul Nicolae de la World Trade Centre distrusă de atacuri va fi reconstruită

Biserica ortodoxă Sfântul Nicolae, care a fost complet distrusă de prăbuşirea turnurilor gemene din Manhattan pe 11 septembrie 2001, deşi nu este încă inclusă în planul de reconstrucţie generală în regiune, „va fi construită din nou, căci este un simbol universal al rugăciunii şi va fi deschisă pentru întreaga lume”.

Arhiepiscopul Demetrios al Americii susţine că „o decizie finală va fi luată în anul în curs” şi a subliniat că „nu există nici un motiv pentru a nu reconstrui templul”.

În februarie anul trecut, Arhiepiscopia Ortodoxă Greacă din America a depus o plângere împotriva Autorității Portuare din New York şi New Jersey, care este responsabilă pentru dezvoltarea zonei, deoarece noul director a ridicat „diferite pretexte” pentru a a preveni reconstruirea Bisericii ortodoxe.

Potrivit Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe a Greciei din America, Arhiepiscopia a donat prin credincioșii săi 2,163,300 dolari prin strângere de fonduri pentru familiile şi victimele atacului terorist. Sume mari s-au dat pentru educaţia copiilor orfani de origine greacă.

www.doxologia.ro