Icoana Panatanassa (Atotimparateasa), vindecătoare de cancer.

0
3889

Icoana Pantanassa (Atotimparateasa), vindecătoare de cancer.

Aceasta icoana facatoare de minuni a fost pictata pe lemn in secolul al XVII-lea şi se afla pe proschinitarul stang din biserica cea mare (catolicon) a Manastirii Vatopedi. Dupa istorisirile actualilor batrani ai Manastirii, primul eveniment care a aratat ca icoana are un har deosebit a fost urmatorul: Intr-o zi a intrat un tanar. Mergand sa se inchine la icoana, deodata chipul Maicii Domnului se lumina şi o putere nevazuta il arunca la pamant. indata ce se ridica, tanarul marturisi cu lacrimi calugarilor ca traia departe de Dumnezeu şi se ocupa cu magia. Astfel, minunata intervenţie a Nascatoarei de Dumnezeu il facu pe tanar sa-şi schimbe viaţa, devenind un om purtator de Dumnezeu. Totodata, aceasta icoana are de la Dumnezeu harul deosebit de a tamadui grozava boala a cancerului. Sunt cunoscute nenumarate cazuri, petrecute in zilele noastre, de vindecari ale bolnavilor de cancer, dupa citirea Paraclisului dinaintea icoanei Maicii Domnului Pantanassa. De asemenea, multe minuni se petrec in ultimii ani la Moscova unde a fost adusa o copie a icoanei. indeosebi sunt savarşite tamaduiri ale copiilor de la spitalul Centrului de Oncologie Infantila din Moscova, unde se afla copia icoanei facatoare de minuni. Troparul icoanei Pantanassa Icoana izvoratoare de har, a imparatesei a toate, pe cei ce fierbinte, cu dor, cauta harul tau, izbaveşte-i Stapana; slobozeşte din necazuri pe cei ce-alearga la tine, pazeşte şi a ta turma de primejdiile toate, pe cea care cheama mereu ajutorul tau.

Rugăciunea întâi către Maica Domului
 

Atotbună stăpână, sfântă Maică a lui Dumnezeu, Pantanassa, Împărăteasă a Toate nu sunt vrednic că să intri sub acoperământul meu. Ci că ceea ce eşti milostivă Maica Dumnezeului celui milostiv, spune numai un cuvânt şi se va tămădui sufletul meu şi trupul meu slăbit se va întări. Căci tu ai tărie putincioasă şi cuvântul tău este plin de putere, O, Împărăteasă a Toate. Adu-mi biruinţa, roagă-te pentru mine că să măresc numele tău cel minunat totdeauna, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin

Rugăciunea a doua

O, Preacurată Maică a lui Dumnezeu, Împărăteasă a Toate, auzi suspinurile noastre cele pline de durere înaintea icoanei tale celei făcătoare de minuni. Întoarce-ţi privirea spre copiii tăi bolnavi de boli netămăduite, care cad înaintea sfintei tale icoane cu credinţă. Şi precum pasărea îşi acoperă cuibul cu pui cu aripile, aşa acoperă-ne şi tu, Fecioară, cu omoforul tău cel vindecător. În acest loc în care nădejdea se subţiază, mila ta să fie nădejde neîndoielnică. Aici unde grijile amare ne copleşesc, dă-ne răbdare şi odihnă; unde chinul şi deznădejdea se cuibăresc în suflet, fă să răsară lumina necreată a lui Dumnezeu. Mângâie-i pe cei fricoşi, întăreşte-i pe cei slabi, varsă blândeţe şi lumină peste inimile amărâte. Vindecă poporul tău cel bolnav, atotmilostivă stăpână, binecuvântează minţile şi inimile doctorilor, că să fie instrumentele Atotputernicului doctor – Iisus Hristos, Mântuitorul. Ne rugăm înaintea icoanei tale că puterea ta să trăiască în noi, Stăpână şi Doamnă. Întinde mâinile tale pline de vindecări, Bucuria celor întristaţi, mângâierea celor îndureraţi, că degrab primind ajutorul tău cel minunat să lăudăm Treimea cea de viaţă Făcătoare şi nedespărţită,Tată, Fiu şi Duh Sfânt, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!

Acatistul Maicii Domnului Pantanasa „Vindecătoarea de Cancer”