Catedrala Națională a Statelor Unite ale Americii avariată de cutremur

0
779

Catedrala Națională din Washington a fost avariată din pricina cutremurului din Virginia de ieri 23 august și a fost închisă astăzi pentru public. Trei dintre cele patru spire ale turnului central al catedralei au fost avariate și mai multe fațade decorative ale acesteia au căzut, a spus purtătorul de cuvânt al Catedralei Naționale.

De asemenea, Monumentul din Washington a suferit mai multe fisuri lângă vârful obliscului, și o comisie de ingineri structurali s-a întrunit pentru a evalua avariile și reparațiile necesare.

„Suntem norocoși că bucățile de zidărie care s-au desprins su căzut în interiorul catedralei, și nu în exterior, pe stradă”, a zis Decanul Catedralei.

Catedrala care este faimoasă pentru funeralile naționale și pentru slujbele inaugurale prezidențiale a făcut un apel la spijin financiar și donații pentru reparațiile avariilor. Ea este cea de-a șasea cadedrală ca mărime în lume, a doua ca mărime în Statele Unite și cea mai înaltă structură din Washington D.C. Ea este considerată „casa spirituală a națiunii” și „un catalist pentru armonie spirituală în națiunea americană, reînnoire în Biserici, reconciliere între credințe și compasiune în lume”.

Anul viitor este cea de-a 100 aniversare a catedralei.

www.doxologia.ro