„Trăieşte, bebeluşule!” – în Rusia a luat start un program antiavort

0
831
„Trăieşte, bebeluşule!” – în Rusia a luat start un program antiavort

În Rusia a luat start un nou program al Fondului de Caritate Sf. Vasile cel Mare „Trăieşte, bebeluşule!” , având ca scop prioritar îmbunătăţirea stării demografice a ţării. În cadrul acestui program în fiecare consulataţie specializată din fiecare oraş de la Kaliningrad până la Vladivostok vor fi instalate monitoare, unde vor rula materiale sociale împotriva avortului.

 Aceste imagini video care vor fi prezentate au 2 scopuri de bază : de informare şi de formare a unei atmosfere pozitive în consultaţiile specializate. Anume aici femeile având posibilitatea să se oprească şi să mediteze încă o dată, să se delimiteze de la problemele cotidiene şi să-şi închipuie viitorul probabil.
Să afle despe experienţa pozitivă a altor femei care au trecut prin situaţii similare. Să înţeleagă că în interiorul ei creşte un omuleţ viu! E foarte important ca femeia să conştientizeze cât minunată pentru ea e această fericire de a fi mamă. Să uite de acele posibile probleme existente şi să privească lumea cu alţi ochi.

În primul rând au fost instalate 34 de monitoare în regiunea Vologodsk. Deparmanentul Sănătăţii a regiunii Vologodsk a trimis scrisori de recomandare în fiecare consultaţie pentru femei pentru susţinerea Fondului de Caritate Sf. Vasile cel Mare şi a programei „Trăieşte, bebeluşule!”. În câteva săptămâni s-a reuşit să instaleze monitoare în toate aceste consultaţii.

Materialele video care vor fi pregentate le-au prezentat Canalul Unu, telecanul „Mama şi Copilul”. Iar la alegerea acestor materiale au participat psihologi, care lucrează anume cu femeile însărcinate.

Fondul speră, că acestă programă va ajuta femeia, care nu este sigură de decizia sa. Uneori pentru ca să fie primită hotărârea de a păstrata bebeluşul, femeii e suficient să înţelegă că în interiorul ei se dezvoltă un micuţ omuleţ viu.

traducere www.ortodoxia.md

site sursă www.pravoslavie.ru