Îndoctrinare în stil american

0
815
Îndoctrinare în stil american
O lege locală din statul american California prevede promovarea realizărilor homosexualilor, lesbienelor şi ale transsexualilor. Vocile conservatoare cataloghează această lege drept o „îndoctrinare imorală”. În California se schimbă planul de învăţământ, o lege controversată prevede ca în şcolile Californiei elevii să înveţe despre realizările minorităţilor sexuale. Legea cu privirea la studiul realizărilor homosexualilor, lesbienelor şi a transsexualilor a fost deja adoptată şi semnată de către Guvernatorul statului California Jerry Brown. Legea adoptată este criticată dur de către conservatorii americani.
Jerry Brown, membrul al Partidului Democrat American, a declară că „Istoria trebuie să fie sinceră”. Un alt democrat, Mark Leno, a făcut o comparaţie cel puţin bizară : „Noi cerem ca elevii americani să ştie că a existat un om pe nume Martin Luther King, el a luptat pentru drepturile omului. A existat şi un homosexual pe numele Harvey Milk şi el a luptat pentru drepturile omului”. După cum se poate vedea Mark Leno nu face nimic altceva decât să manipuleze. Nu poţi compara lupta cetăţenilor de culoare americani pentru drepturile omului, cu activitatea de promovare a homosexualilor de către un membru al comunităţii gay.
Împotriva legii s-au poziţionat membrii Partidului Republican American. Ei au votat împotriva acestei legi. Republicanii sunt categoric împotriva ei, ea nu corespunde doleanțelor părinţilor, numind-o drept o „îndoctrinare imorală”. Organizaţia nonguvernamentală „Femeile Îngrijorate pentru America Californie” (Concerned Women for America of California) a emis un comunicat în care declară că: „Această lege promovează un mod de viaţă periculos. Propagarea activităţilor homosexuale şi bisexuale ca pe unele normale şi sănătoase, duce la tulburarea psihicului copiilor sau iar împinge să experimenteze aceste lucruri”.
Aplicarea legii ar putea fi împiedicată de lipsa de bani a statului american, manualele noi, ce corespund legii adoptate, vor fi tipărite abia în 2015, însă planul de învăţământ va fi modificat deja la anul. În ianuarie 2012 intră în vigoare noua lege.