Generaţia răsfăţată: nesupusă şi agresivă

0
886
Generaţia răsfăţată: nesupusă şi agresivă

Părinţii se confruntă cu atitudini tot mai agresive din partea propriilor copii, aceştia transformându-se în nişte „mici dictatori” şi o „generaţie răsfăţată”, avertizează psihologul Aric Sigman de la Societatea Regală de Medicină din Marea Britanie.

Experţii atrag atenţia la ecucaţia copiilor, că pe fondul creşterii în importanţă a drepturilor copilului, are loc un declin al respectului pentru autoritate în rândurile copiilor, informează christian.org.uk.

Statistici oficiale, publicate săptămâna trecută, arată că în fiecare zi sunt excluşi din instituţiile de învăţământ 15 copii cu vârste între 4 şi 6 ani, pentru că şi-au lovit educatorii.

Sigman susţine că vârsta la care copiii încep să nu îşi mai respecte profesorii şi educatorii a ajuns să fie vârsta grădiniţei. „Înjură şi aruncă cu scaunele în învăţătorii lor de la vârste din ce în ce mai mici”, a declarat psihologul.

Dr. Sigman este autorul cărţii The Spoiled Generation, lucrare pentru care a consultat numeroase studii academice, rapoarte ale psihologilor şi rapoarte ale poliţiei din Marea Britanie, SUA şi Noua Zeelandă.

www.semneletimpului.ro