Ministerul pentru Situatii de urgenta din Rusia amplaseaza cruci si icoane in satele amenintate de incendii

0
782

Ministerul pentru Situatii de urgenta din Rusia amplaseaza cruci si icoane in satele amenintate de incendii  

Pentru a combate incendiile de vară, care încă o dată ameninţă să devasteze teritoriul Rusiei, Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a decis să încerce să folosească şi „armele” religioase, informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

Departamentul ministerial din Krasnoiarsk a decis astfel să instaleze în parohiile din Siberia, 25 de cruci gigantice, donate de Biserica Ortodoxă Rusă locală. Crucile au fost trimise în data de 24 iunie 2011 şi plasate în zonele cele mai afectate de flăcări: districtele Boguceanskii şi Kezemskii. De când a început sezonul uscat, Siberia este regiunea cea mai devastată de incendii.

Fiecare cruce poartă o reproducere a icoanei ruse Neopalimaia Kupino, care mai este cunoscută şi sub numele de Doamna din Rugul Aprins, despre care se spune că este apărătoare împotriva incendiilor. 4 icoane vor fi amplasate în cele 4 puncte cardinale, iar o a cincea va fi aşezată în centrul acestora, în fiecare oraş.

După cum a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, iniţiativa a fost lansată de către Biserică, aceasta contactând autorităţile şi semnând un acord încă din 2010, când Rusia a fost lovită de cele mai grave incendii din istoria sa recentă: 62 de morţi în doar două luni, şi mii de oameni strămutaţi în întreaga ţară.

„Orice propunere a cetăţenilor noştri, chiar şi cele care nu sunt dovedite ştiinţific, vor fi binevenite”, a declarat Elena Smirnic, un purtător de cuvânt al Ministerului moscovit.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, zona afectată de incendii în acest an s-a triplat. Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a avertizat cu privire la posibilitatea unei veri mai fierbinţi decât în 2010, cu incendii în toată ţara.

„De la începutul perioadei de risc pentru incendii, în Rusia, în 2011, 13.440 de incendii s-au declanşat în mod natural”, a anunţat Moscova.
În plus faţă de regiunea Krasnoiarsk, incendiile cele mai grave au fost raportate în Zabaikalski, Irkuţk şi în republicile din Komi şi Buriatia, informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

www.stiri.lacasuriortodoxe.ro