V. Legoida: Profeţiile despre „sfârşitul lumii” în anul 2012, sunt contrar Evangheliei

0
795
V. Legoida: Profeţiile despre „sfârşitul lumii” în anul 2012, sunt contrar Evangheliei

Declaraţiile precum că în 2012, se va produce sfârşitul lumii, nu au nici o legătură cu creştinismul, a declarat şeful Departamentului Sinodal de Informare – Vladimir Legoida. „Din punctul de vedere a viziunii creştine asupra lumii, orice persoană care numeşte o dată concretă pentru sfârşitul lumii, să zicem mai delicat, îşi i-a o foarte mare răspundere,” – a declarat V. Legoida în eter la radio „Говорит Москва”.
El a explicat că o astfel de persoană se află în afara logicii Evanghelice, „deoarece, conform Scripturii, data exactă pentru sfârşitul lumii”, nimeni nu o cunoaşte: „Nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl”.
V. Legoida a amintit că şi până acum diferite persoane au prezis „în mod repetat sfârşitul lumii la date diferite, iar pentru toţi cei care doresc să înţeleagă atitudinea Bisericii faţă de astfel de profeţii, Legoida i-a sfătuit să citească cu atenţie Noul Testament.
Reprezentantul Bisericii ruse, a răspuns de asemenea la întrebări cu privire la atitudinea precaută a unor creştini vizavi de introducerea din 2012 a cardurilor electronice universale în Rusia.
Pe marginea acestui subiect V. Legoida a declarat, „omul este o fiinţă liberă, iar controlul total ar putea încălca această libertate,” aşa că dacă unii oameni nu doresc să primească e-card-ul şi doresc să păstreze formele tradiţionale existente, ar trebui să aibă acest drept.”
„Din câte cunosc, autorităţile competente deja au reacţionat la acest lucru cu înţelegere” – a rezumat V. Legoyda.