Tarile occidentale, inclusiv Statele Unite, cu greu mai pot fi numite tari crestine

0
1054
Țările occidentale, inclusiv Statele Unite, cu greu mai pot fi numite țări creștine

Şeful Departamentului Sinodal pentru Relaţia Biserica – Societate, Protoiereul Vsevolod Chaplin, a spus că Rusia de astăzi este cea mai bună parte a Europei. „Suntem o parte a Europei, suntem cea mai bună parte a Europei, pe care o oferim viitorului, celui mai bun viitor”, a spus el într-un interviu acordat în cadrul unui show televizat, realizat de Vladimir Soloviov, la Postul de televiziune Rusia-1.
El a menţionat, de asemenea, că ţările occidentale, inclusiv Statele Unite ale Americii, cu greu pot fi numite ţări creştine, din punct de vedere al prezenţei sociale şi politice.
„Modelul social creştin nu are absolut nicio legătură cu lumea occidentală modernă. Vestul este acum acelaşi sistem lipsit de Dumnezeu care a dus odată la prăbuşirea comunismului, la prăbuşirea nazismului şi va duce la prăbuşirea capitalismului”, consideră Pr. Vsevolod.
El şi-a exprimat convingerea că nicio societate nu va putea vreodată „să trăiască fără valori morale”.
„Rusia nu va avea viitor fără conştiinţă, făra morală şi fără relaţii umane normale, fără credinţă. Ateii, se poate sa gandeasca altfel, dar gândirea mea imi spune ca suntem obligaţi să mergem mai departe împreună, şi să creem un viitor mai bun pentru noi toţi”, a mai avertizat acesta.

www.lacasuriortodoxe.ro