Pentru a ajuta victimele cataclismelor din Japonia, Biserica Ortodoxă Rusă a adunat mai bine de 21 de milioane de ruble!

0
1255
Pentru a ajuta victimele cataclismelor din Japonia, Biserica Ortodoxă Rusă a adunat mai bine de 21 de milioane de ruble!

La 15 aprilie 2011 Biserica Ortodoxă Rusă a colectat mai mult de 21 de milioane de ruble (5 333 900 lei sau 319 057 Euro) pentru a ajuta victimele dezastrelor naturale în Japonia. Cele mai multe dintre aceste fonduri au fost deja transferate către Biserica Ortodoxă Autonomă din Japonia. Primatul acesteia, Mitropolitul Daniel de Tokyo și a toată Japonia, a mulţumit Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii și întreigii Biserici Ortodoxe Ruse pentru asistenţa acordată. Strângerea de fonduri pentru Japonia a început de Departamentul Sinodal pentru Caritate a Bisericii Ortodoxe Ruse în colaborare cu Departamentul pentru Relaţii Externe al Bisericii din Patriarhia Moscovei. Donaţiile continuă să parvină din diferite oraşe şi ţări, eparhiile trimit banii colectaţi în parohii cu binecuvântarea Patriarhului Kirill. În total la 15 aprilie în contul Departamentului au fost transferați 21 614 180 ruble. Conform estimărilor preliminare, costul de reconstrucție a bisericilor ortodoxe din Japonia poate ajunge la 1,2 milioane de dolari. Astfel, Biserica Ortodoxă Rusă a reuşit să colecteze mai mult de jumătate din suma necesară. Cu Binecuvântarea Prea Fericitului Părinte Patriarh, toate fondurile primite vor fi transferate Bisericii Ortodoxe Japoneze. Până la 15 aprilie au fost transferați deja 546 500 dolari SUA. Potrivit datelor preliminare, o biserică ortodoxă a fost complet distrusă, cinci biserici au fost avariate capital de cutremur şi tsunami care au lovit Japonia în martie 2011. Fondurile pentru a ajuta poporul japonez ortodox pot fi transferate în contul Departamentului Sinodal pentru Caritate şi Serviciul Social, în grafa „scopul de plată” trebuie să se indice „ajutor pentru Japonia”.

www.patriarhia.ru
www.ortodoxia.md