Crestinii reprezinta 75% dintre victimele ucise de intoreranta religioasa in lume

0
923
Creștinii reprezintă 75% dintre victimele ucise de intoleranța religioasă în lume

Şeful Departamentului Sinodal pentru Relaţii Externe al Bisericii Ruse, Mitropolitul Ilarion, a citat o serie de date din care rezulta că victimele intoleranţei religioase sunt în cea mai mare parte creştini.
„Conform datelor oferite de organizaţia non-guvernamentală Ajutor pentru Biserica aflată în nevoie, 75% dintre victimele ucise de intoleranţa religioasă au fost creştini, în ultimii ani”, a spus Mitropolitul în interviul său acordat ziarului Izvestia, săptămâna trecută.
Mitropolitul subliniază că, în majoritatea statelor în care minoritatea creştină este persecutată, creştinii au trăit de secole, „chiar şi atunci când regimurile politice locale s-au declarat mai radicale decât astăzi”.
„Astăzi, când toate statele şi-au asumat obligaţia de a proteja drepturile omului, imigrarea creştinilor din anumite ţări a crescut. Cred că aceasta dovedeşte eşecul politicii lumii moderne privind libertatea religioasă şi lipsa de interes pentru educaţie religioasă”, a spus Mitropolitul.
Potrivit acestuia, creştinii cad adesea victime greşelilor politice făcute de statele occidentale.
„Situaţia este dificilă în Irak. Conform unor date, 7 din cele 1,4 milioane de creştini au părăsit ţara după 2003. Fără a face alte evaluări ale situaţiei politice din Irak, înainte de intervenţia NATO, aş dori să menţionez, creştinii nu au fost exterminaţi fizic. Invazia militară externă a făcut să cadă ostatici crestinii”, a spus Mitropolitul.