99 de ani de la naşterea Părintelui Cleopa

0
771
99 de ani de la naşterea Părintelui Cleopa

Astăzi, 10 aprilie, s-au împlinit 99 de ani de la naşterea vrednicului de pomenire părinte arhimandrit Cleopa Ilie, informează TRINITAS TV.
Unul din cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi duhovnici români, părintele Cleopa a văzut lumina zilei în comuna Suliţa din judeţul Botoşani. Devine ucenic al părintelui Paisie Olaru, duhovnic cu viaţă aleasă şi experimentat în practica rugăciunii inimii. Viaţa sa, marcată de numeroase retrageri în munţi şi peregrinări pe la mai multe mănăstiri din ţară din cauza Securităţii care-l urmărea, este şi astăzi un exemplu pentru tinerii călugări şi pentru cei care doresc să intre în rândul monahilor. Mărturiile copleşitoare despre trăirea sa duhovnicească alcătuiesc veritabile pagini de Pateric autohton.
Timp de câteva decenii, după ce s-a stabilit la Mănăstirea Sihăstria, părintele Cleopa a călăuzit pe fraţii şi călugării lavrei moldovene dar şi pe cei care, din toate colţurile ţării şi chiar din străinătate, de la preşedinţi şi până la simpli credincioşi, veneau săi ceară sfat şi mângâiere.
Părintele arhimandrit Cleopa Ilie a trecut la Domnul pe 2 decembrie, în anul 1998, şi a fost înmormântat în cimitirul Mănăstirii Sihăstria.