A început războiul în Libia – îndemn la rugăciune.

0
814

A început războiul în Libia – îndemn la rugăciune.

 

Stimați frați creștini! Din cele auzite știm cu toții că a început războiul în Orientul Mijlociu: Libia. Pentru cei care nu sunt lămuriți cu cele ce se petrec acolo dorim să amintim că cel numit colonelului Kadhafi pornise luptă împotriva populației din Benghazi, populația care s-a revoltat pentru că vor să scape de un regim care a durat prea mult. Oamenii aceștia au nevoie de ajutorul nostru pentru a reusi sa fie liberi – a declarat Nicolas Sarkozy. Totodată menționând că în Libia, libertatea este în pericol de moarte. Nu căutăm să decidem pentru ei. Lupta lor pentru libertate este a lor. Nu vrem să obținem ceva anume ci luptăm ca să consfințim principii democratice vechi de când e lumea. Deci acțiunile întreprinse de popoarele externe sunt doar pentru a aduce pace populației locale și elibărării  de regimul de guvernare local.

 

 

În urma la toate acestea îndemnăm pe toți, în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să aducem rugăciuni pentru ameliorarea situației din Libia și liniștirea stihiei naturii așa cum a fost în Japonia.

Mai clar ca niciodată: trăim deja timpul apocaliptic. Însă: „Când mlădiţa lui(a smochinului) se face fragedă şi odrăsleşte frunze, cunoaşteţi că vara e aproape. Asemenea şi voi, când veţi vedea toate acestea, să ştiţi că este aproape, la uşi. Adevărat grăiesc vouă că nu va trece neamul acesta, până ce nu vor fi toate acestea.Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. Iar de ziua şi de ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl”(Matei. cap.24).

Toate aceste le spunem nu pentru a înspăimânta, ci pentru a întări în credinţă şi în nădejde în mila Domnului.

Doamne ai milă de noi și de este cu putință să treacă de la noi paharul acesta. Dar fie după voia Ta și cele rânduite de Tine, nu după dorințele noastre.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie