Se pare că, Biserica Catolică din America a consfințit confesiunile virtuale

0
1250

Se pare că, Biserica Catolică din America a consfințit confesiunile virtuale

Mai întâi a fost iPod, apoi iPhone și în sfârșit iPrayer, scrie revista Time. Biserica Catolică din America a consfințit aplicația Confession (eng. Spovedanie) pentru utilizare de către enoriași și catolici cu păcate.

Patrick Leinen, de la iApps Little, compania care a creat aplicația, susţine că aceasta deja a ajutat o persoană să revină la biserica după 20 de ani de absență de la serviciile religioase.

Protejat de o parolă, aplicația invită utilizatorul să-și cerceteze conştiinţa şi să se mărturisească. Oricum, enoriașul trebuie să apară în fața preotului pentru iertarea păcatelor.

În ultimii Vaticanul a făcut paşi importanţi pentru a îmbrățișa progresul secolului 21. Luna trecută, Papa Benedict al XVI-lea a binecuvântat rețelele sociale, declarând că „ar dori să invite toți creştinii, cu încredere şi cu o creativitate informată şi responsabilă, să se alăture reţelelor de socializare ca față de un fenomen caracteristic al epocii digitale.”

www.unimedia.md

 

P.S. Biserica Ortodoxă este categoric împotriva mărturisirii pe internet! Lucrul acesta a fost confirmat și reconfirmat în nenumărate rânduri! Și în continuare, mărturisirea valabil recunoscută, conform Sfintelor Canoane, este  nu cea de pe internet și nici cea de obște, ci cea particular, săvârșită în Sfintele Lăcașuri sau la patul celor bolnavi, de către un preot orthodox!

www.ortodoxia.md