Interzicerea jocurilor de carti la… privegherea celor decedati

0
751

Interzicerea jocurilor de cărți la… privegherea celor decedați

Un preot filipinez a decis să interzică jocurile de cărţi la înmormântari, o tradiţie tolerată, pentru a permite familiilor să colecteze bani, dar exploatate de reţelele celor ce se ocupă de „privegherile fictive”.

Romano-catolicul Valentine Dimoc, din parohia Sf. Maria Magdalena a oraşului Lagawa (nord), a anunţat deja decizia sa de interzicere a acestor jocuri de cărţi la înmormântare, dar fără ca poliţia locală să pună în aplicare această măsură, a declarat el joi, 17 februarie 2011.

Jocurile de cărţi în timpul rugăciunilor care preced înmormântarea, fac parte din tradiţiile unei ţări majoritar catolica, permiţând familiilor să-şi stabilească contribuţiile.

Dar, într-o ţară în care jocurile de noroc sunt interzise, cu excepţia cazului cazinourilor controlate de Stat, sindicatele crimei organizează jocuri ilegale „împrumutând” (folosindu-se de) ocazia decedării unei persoane.

„Regulamentul care interzice jocurile ar trebui să fie aplicat, dar unii oficiali locali nu îl pun în aplicare”, a mai spus preotul.

De acum, preotul nu va mai oficia slujba înmormântării pentru persoanele decedate ale căror familii acceptă jocurile de noroc în timpul privegherii.

Această decizie răspunde unei „probleme sociale şi morale”, a mai asigurat preotul, citat de Conferinţa Episcopilor.

www.lacasuriortodoxe.ro