Îndemn la rugăciune de Întâmpinarea Domnului

0
864

Îndemn la rugăciune de Întâmpinarea Domnului

Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove vine cu un îndemn la rugăciune către toate parohiile şi obştile monahale în ziua Întâmpinării Domnului.

 

Deşi bucuria praznicului împărătesc vine cu alese miresme duhovniceşti pentru fiecare suflet rugător, Vă îndemnăm să fiţi cu gândul şi la confraţii noştri ortodocşi care acum două decenii au decedat în războiul din Afganistan.

Astfel, după Sfânta Liturghie urmează să fie oficiate litii de pomenire a ostaşilor dreptcredincioşi căzuţi la datorie, precum şi cereri în cadrul Liturghiei pentru cei care au supravieţuit conflictelor armate şi stau la straja ţării.

Mitropolia Moldovei este solidară cu decizia Guvernului RM din 2 februarie 2011, prin care a decis ca Ziua de comemorare a celor căzuţi în acţiunile de luptă din Afganistan să fie inclusă în lista zilelor de sărbătoare şi zilelor de odihnă.

În acelaşi timp, această dată este declarată Ziua intrenaţională a copiilor bolnavi de cancer. Să încercăm a ne ruga şi pentru ei, făcându-le şi vizite celor care stau în durere şi suferinţă, pentru a le aduce căldura sărbătorii.

Din vechime sărbătoarea Întâmpinării era un praznic al luminii şi bucuriei, fiind cinstită drept zi a tineretului ortodox şi se sfinţeau lumânări din ceară conform unei rânduieli aparte.

Dea Domnul şi în acest an să ne unim rugăciunile pentru a avea parte de linişte, sănătate şi bucurii sufleteşti pentru toată suflarea dreptmăritoare.

Cu arhiereşti binecuvântări,

ÎPS Vladimir,

Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove