Concurs de frumusețe pentru fetele ortodoxe

0
2058

Concurs de frumusețe pentru fetele ortodoxe

Un concurs de frumusețe mai puțin obișnuit a fost programat să aibă loc pe data de 1 martie la Celiabinsk. Este vorba de concursul „Frumusețea Ortodoxă”, o competiție în care fetele vor defila îmbrăcate în rochii modeste și vor avea prilejul să studieze despre viețile sfinților.

„Vrem să arătăm că frumusețea femeii nu constă doar în aspectul ei fizic. Nu există fete 90-60-90 în acest concurs. Pasarela este deschisă atât pentru fete mignone, cât și pentru cele mai dezvoltate,” a explicat Mariina Dymova, unul dintre organizatorii concursului, citați de agenția Interfax.

Participantele la concurs sunt fete de liceu (clasele IX-XI), care nu știu neapărat rugăciuni pe de rost, și nu toate merg în mod regulat la biserică. Cele 11 concurente calificate pentru concurs în urma unei preselecții vor trebui să treacă de probe precum o coregrafie de dans în haine muncitorești – pentru a simboliza respectul pentru muncă al rușilor, dar și o probă de oratorie, având ca temă prezentarea vieții unui sfânt martir.

Potrivit organizatorilor, cultura rusă nu poate fi concepută fără ortodoxie: „este o parte din tradițiile și din mentalitatea noastră.” Dioceza Celiabinsk a aprobat concursul, iar un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse va face parte din juriu.

site sursă

Cu râvnă întru Domnul
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie