Ucrainenii construiesc o biserică ortodoxă în Antarctica

0
904

Ucrainenii construiesc o biserică ortodoxă în Antarctica

O biserică-paraclis aparținând de Biserica Ortodoxă din Ucraina va fi construită în Antarctica în primăvara anului 2011.

“Când trimitem exploratori polari la Polul Sud nu ne preocupă credinţa lor. Dar fiecare persoană îsi poate dori să stea singura, să se roage. De ce să nu construim o biserică?”, a mărturisit directorul Centrului Naţional Ştiinţific-Antarctic, Valerii Litvinov, citat de Sevodnia.

Nu este prima biserică ortodoxă de pe continentul îngheţat: dulgherii ruşi au construit si ei o biserică ortodoxă de 15 metri, din lemn de cedru siberian, în 2004, cu hramul Sfintei Treimi.

“Când te rogi acolo trăieşti senzaţii de nedescris. Are altitudinea zero, dar ai sentimentul că biserica aproape că zboară deasupra Pământului”, a spus Arhiepiscopul Augustin de Lvov şi Galicia, oficiind o Sfântă Liturghie în această biserică, în 2007, urmând să sfinţească şi această capelă ucraineană în primăvara anului 2011.

Capela este mult mai mică decât biserica rusească. Aceasta va fi trimisă până la sfârşitul lunii martie în Antarctica, cu un nou grup de exploratori polari. Lucrul la construirea şi instalarea acesteia va fi susţinut de către filantropi.

Beloruşii intenţionează si ei să ridice o capelă similară pe acest continent, acolo unde urmează să-şi înfiinţeze propria bază în Antarctica, în acest an.

În plus, ucrainenii au dotat biserica rusească a Sfintei Treimi cu un clopot realizat de către uzina metalurgică Doneţk.

www.lacasuriortodoxe.ro