Terry Jones nu are voie să intre în Marea Britanie

0
601

Terry Jones nu are voie să intre în Marea Britanie

Pastorul american Terry Jones care plănuia să ardă demonstrativ mai multe exemplare din Coran, a primit interdicția de a intra în Marea Britanie. Autoritățile spun că această decizie urmărește „binele public”.

Controversatul pastor american care plănuia să organizeze o demonstrație publică, în cadrul căreia să ardă mai multe exemplare ale cărții sfinte islamice,a primit interdicția de a intra pe teritoriul Marii Britanii.

Reprezentanții guvernului britanic au motivat decizia spunând că „se opun extremismului în toate formele lui” și că „numeroase comentarii făcute de pastorul Jones sunt o dovadă privind comportamentul său inacceptabil.”

La rândul lui pastorul, care plănuia să viziteze Marea Britanie în luna februarie, împreună cu un grup de enoriași, a amenințat că va întreprinde acțiuni legale împotriva acestei decizii. „Pur și simplu ca om, cred că este restrictiv, împotriva dreptului meu de a călători, împotriva dreptului la o opinie proprie, a dreptului la exprimarea propriei opinii, împotriva principiilor fundamentale ale libertății religioase și ale exprimării libere,” a declarat Jones într-un interviu acordat CNN.

www.semneletimpului.ro