O biserică ortodoxă va fi construită, în Strasbourg, chiar lângă edificiile Parlamentului și Consiliului European

0
970

O biserică ortodoxă va fi construită, în Strasbourg, chiar lângă edificiile Parlamentului și Consiliului European

Autorităţile municipale au decis alocarea unui teren, parohiei Tuturor Sfinţilor, a Bisericii Ortodoxe Ruse, pentru construirea unei biserici şi a unui centru parohial.

Biserica ortodoxa langa parlamentul si Consiliul Europei   „Un teren cu o suprafaţă de jumătate de hectar a fost alocat, într-o poziţie pitorească din centrul oraşului, pe malul unui canal de legatura cu râul Rin, în imediata apropiere a Parcului Orangerie şi a edificiilor Consiliului şi Parlamentului European”, a declarat reprezentantul Bisericii Ruse la Strasbourg, Egumenul Filaret (Bulekov), pentru Interfax, astăzi, 20 ianuarie 2011.

Apreciatul arhitect din Sankt-Petersburg, Iuri Kirs, care a luat parte la reconstrucţia multor biserici din Rusia şi la construcţia de biserici în afara ţării, a elaborat şi proiectul noii biserici şi al centrului parohial. Kirs este autorul proiectului Bisericii Sf. Serghie din Johannesburg, Africa de Sud, şi al Bisericii Sfântului Apostol Filip, din Emiratele Arabe Unite. Patriarhul Kirill al Moscovei şi al Întregii Rusii a binecuvântat proiectul de la Strasbourg.

„Viitoarea biserică şi centrul parohial nu vor înfrumuseţa doar oraşul antic european, dar vor promova, de asemenea, bogatele tradiţii spirituale ale Bisericii Ortodoxe Ruse în Europa de Vest”, a spus părintele Filaret, care este şi parohul Bisericii Tuturor Sfinţilor.

www.lacasuriortodoxe.ro