Liderul Bisericii Ortodoxe a Greciei va vizita Siria si Libanul

0
767

Liderul Bisericii Ortodoxe a Greciei va vizita Siria si Libanul

Şeful Bisericii Ortodoxe Greceşti, Arhiepiscopul Iéronimos al II-lea, va efectua în perioada 24-30 ianuarie 2011 o vizită în Siria şi Liban, în timpul căreia va purta discuţii axate pe drepturile creştinilor în Orient, a declarat vineri, 21 ianuarie 2011, serviciul propriu de presă.

Această vizită, în Patriarhia Ortodoxă a Antiohiei, care acoperă Siria şi Libanul, „este una protocolara” şi a fost planificată cu mult timp înainte, în sprijinul legăturilor dintre Bisericile Ortodoxe, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopului Ieronimos, Haris Konidaris.

Însă, în timpul acestor discuţii, „este logic ca problema emergentă despre respectul faţă de libertatea religioasă sa fie si ea luata in discutie”, a spus Konidaris.

Episcopul Iéronimos urmează să se întâlnească pe data de 26 ianuarie 2011, în Damasc, cu preşedintele Siriei şi cu „Muftiul Republicii”, vineri având programate în Beirut discuţii cu preşedintele libanez, cu patriarhul maronit şi cu şeful Bisericii Armene, potrivit programului.

Înainte de această vizită, Iénornimos s-a întâlnit cu Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, liderul spiritual al creştinilor ortodocşi, cu sediul în Istanbul, şi sub tutela căruia se desfăşoară un dialog informal pe tema relaţiilor dintre Ortodoxie şi Islam, a declarat Konidaris.

Liderul Bisericii Greceşti, care nu este separată de Stat, l-a primit joi pe şeful diplomaţiei elene, Dimitris Droutsas.

www.lacasuriortodoxe.ro