În Catedrala „Hristos Mântuitorul” din Moscova, se desfăşoară lucrările Adunării Intersoborniceşti a Bisericii Ortodoxe Ruse

0
1104

În Catedrala „Hristos Mântuitorul” din Moscova, se desfăşoară lucrările Adunării Intersoborniceşti a Bisericii Ortodoxe Ruse

Astăzi, în incinta Catedralei „Hristos Mântuitorul” din Moscova, sub preşedinţia Sanctităţii Sale Patriarhul Kiril al Moscovei şi al Întregii Rusii, şi-a început lucrările şedinţa Adunării Intersoborniceşti a BORu.

Menţionăm că Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Vladimir al Chişinăului şi al Întregii Moldove este membru al Adunării, motiv pentru care în acest moment se află în capitala Rusă pentru a participa la şedinţă.

În luarea sa de cuvânt, Patriarhul Kiril a subliniat faptul că Adunarea Intersobornicească este un nou organ al direcţiei bisericeşti, în cadrul căruia „clericii şi mirenii conlucrează cu Episcopii”. Pentru acesta a fost aleasă o formă eclesiologică bine aleasă, expusă de Sf. Ciprian al Cartaginei: „Smerenia, înţelepciunea, învăţătura şi însăşi viaţa noastră, cer ca Întâistătătorii să se adune cu clerul înaintea poporului… ca să găsească împreună bună înţelegere în toate.”

Se aşteaptă ca această adunare de anvergură să ofere un portret exact al situaţiei din Biserica Ortodoxă Rusă şi să se găsească soluţiile necesare pentru problemele discutate.

www.mitropolia.md