Blagocinul de Orhei, Arhimandritul SILUAN (Șalaru), a avut o primă întâlnire cu conducerea Raionului și amun. Orhei

0
793
Blagocinul de Orhei, Arhimandritul SILUAN (Șalaru), însoțit de Consiliul de Administrare a Blagociniei, a avut o primă întâlnire cu conducerea Raionului și a mun. Orhei (Foto)

La 24 ianuarie 2011, Arhimandritul SILUAN (Șalaru), Blagocinul Bisericilor Ortodoxe din Orhei, însoțit de Consiliul de Administrare a Blagociniei, a fost primit în audiență de către Președintele Raionului Orhei, D-l.  Andrei Globa, cât și de către Primarul orașului Orhei, D-l. Ion Stratulat, prezenți fiind și Consilierii Orașului.  Ambele întâlniri s-au dovedit extraordinar de constructive. Astfel, atât Conducerea de vârf a Raionului, cât și cea a Primăriei de Orhei, au asigurat pe Prea Cuviosul Părinte SILUAN de toată susținerea întru realizarea proiectelor propuse de Biserica Ortodoxă din Moldova!

La rândul său, Părintele Blagocin a  țiunt să aducă cele mai sincere felicitări administrației publice, cu ocazia sărbătorilor de iarnă trecute! Nu în ultimul rând, Sfinția Sa a mulțumit pentru activitatea sârguincioasă de care au dat dovadă, într-u binele și întru mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova!

Un subiect aparte, a constituit discuția cu Direcția de învățământ a raionului Orhei! Doleanța Blagociniei este ca la 1 septembrie 2011, obiectul de studii ”Religia” să se predea în 100% din școlile din cuprinsul Blagociniei. Se dorește în mod deosebit, ca obiectul să fie predat de către niște cadre bine pregătite, întărite în Ortodoxie, dar și cu studii psiho-pedagogice, astfel încât, să se culeagă foarte curând și roadele faptelor bune din școli – întinerirea Bisericii.

După cele două întâlniri, Consiliul de Administrare a Blagociniei de Orhei, în frunte cu Părintele  Blagocin, au analizat rezultatele întâlnirilor. Cu toții s-au declarat mulțumiți, speranța fiind ca să nu se rămână doar la nivelul întâlnirilor ci să se purceadă și la implementarea proiectelor  propuse. Totodată, Consiliul de Administrare a stabilit și data Adunării Generale a Blagociniei de Orhei, care va avea loc la 3 februarie 2011.

Biroul de Presă a Blagociniei de Orhei