Universul creat din nimic – cea mai nouă teorie cosmologică ştiinţifică

0
1011

Universul creat din nimic – cea mai nouă teorie cosmologică ştiinţifică

Cea mai nou teorie cosmologică ştiinţifică a fost emisă de cercetătorii universitaţii din Michigan (SUA), după cum aflăm de pe site-ul ziare.com care citează publicaţia online Daily Galaxy.

În acest sens suntem informaţi că cercetătorii acestei Universităţi americane au emis o nouă teorie referitoare la crearea Universului pe baza unor determinări experimentale. Pentru a demostra noua lor teorie, specialiştii Universităţii americane au folosit un laser de intensitate înalta precum şi un accelerator de particule, pentru “a crea ceva din nimic”.

Igor Sokolov, specialist în cadrul Laboratorului de ştiinţe spaţiale, împreună cu colegii francezi conduşi de profesorul Gerard Mourou, director şi fondator al Centrului de ştiinţă pentru laseri ultrarapizi, din Franţa, au calculat cum dintr-un singur electron, pot fi produse cateva sute de particule noi.

Ei au precizat: “noi credem că acest lucru se întampla şi în Univers, în cazul pulsarilor şi a stelelor neutronice’.

Astfel, ei încearcă să demonstreze anumite premise false ale teoriei relativităţii a lui Einstein, declarând că: “vidul este de fapt o combinaţie de materie şi antimaterie având o anumită densitate de particule, iar noi nu putem percepe aceste particule şi antiparticule prin efecte observabile pentru ca se anulează reciproc”.

Încă din 1990, se cunoaşte faptul că în condiţii speciale, în câmpuri electromagnetice puternice anihilarea particulă, antiparticulă poate fi sursă de noi particule.

Cercetătorii descriu această lucrare ca un real progres teoretic, şi un “salt calitativ în teoria apariţiei Universului”.

Teologia creştina, pe baza Sfintei Scripturi şi a gândrii patristice, afirmă de 2000 de ani că lumea a fost creată de Dumnezeu din nimic în timp.

www.basilica.ro